“Een passie voor inhoud en het oplossen van uitdagingen”

SAP-consultant Jeroen Kuijpers werkt al sinds 2012 bij iQibt. Met een grote passie voor de inhoudelijke kant, werkt hij vanuit iQibt bij a.s.r. Hier kan hij zijn kennis de vrije loop laten gaan en uitdagingen oplossen. Dankzij de ruime kennisbank binnen iQibt en de gezellige en veilige sfeer, ziet Jeroen zich bij iQibt de komende jaren zeker nog werken. “Hier voel ik me écht thuis.”

Jarenlang werkte Jeroen als SAP-consultant bij Capgemini. “Hier zat ik in de utility sector maar omdat ik graag naar het bank- en verzekeringswezen wilde, ben ik vanuit mijn functie daar bij a.s.r. gaan werken. Voor mij was dit destijds een goede match.”

Op een gegeven moment overwoog Jeroen of hij voor zichzelf wilde beginnen, maar in die periode leerde hij een groep mensen van iQibt kennen. “We werkten al samen en ik kreeg een goede band met Chester de Bruijne, mede-eigenaar van iQibt. Door mijn goede klik met Chester en omdat iQibt een relatief kleine en gezellige club is waar iedereen elkaar kent, koos ik er uiteindelijk voor om bij iQibt in dienst te gaan.”

Een alleskunner

De werkzaamheden binnen a.s.r. zijn heel divers. “In het begin was ik een mannetje van alles. Ik zorgde ervoor dat alle problemen vroeg in de ochtend werden opgelost zodat de medewerkers nergens last van hadden zodra zij begonnen met hun werkdag.” De afgelopen jaren houdt Jeroen zich vooral bezig met problemen en wijzigingsverzoeken om het systeem aan te passen. “Dit onderzoek ik en voer ik door. Zo heb ik samen met Maarten den Hartog, ook SAP-consultant en IT-architect bij iQibt, een grote verandering doorgevoerd.”

In de oude oplossing van a.s.r. zat veel maatwerk. “We kozen voor een nieuwe standaardoplossing. Hierdoor kan a.s.r. nu heel makkelijk aanpassingen doorvoeren in het systeem en processen snel verbeteren door het toepassen van nieuwe innovaties. Begin dit jaar zijn we hiermee live gegaan.”

Het doorvoeren van systeemverbeteringen is volgens Jeroen het leukste aan zijn werk. “Hoe kunnen we iets efficiënter maken? En hoe kan iets slimmer uitgevoerd worden? Ik vind het leuk om me hiermee bezig te houden en te zien dat mensen er écht iets aan hebben.” Toch brengt dit ook wel de nodige uitdagingen met zich mee. “Soms weet je niet waarom iets gebeurt of hoe je het probleem het beste kunt oplossen. Gelukkig kom ik er altijd weer uit.”

iQibt als kennisbank

Ondanks de uitdagingen die er soms bij komen kijken, weet Jeroen als geen ander hoe hij dit kan oplossen. “De professionaliteit van collega’s binnen iQibt is heel fijn. Als ik iets niet weet, zijn er genoeg mensen waarbij je even kan aankloppen om iets te vragen. Dit vind ik heel fijn. Zo kan ik de klant blijven helpen om tot de beste systeemverbeteringen te komen en mijzelf te blijven ontwikkelen.”

Je thuis voelen

Naast de fijne kennisbank, zijn de iQibt collega’s volgens Jeroen ook heel gezellig. “Ik vind de sociale activiteiten die iQibt regelmatig organiseert heel leuk en daar ben ik dan ook graag bij. Die gezelligheid is voor mij erg belangrijk omdat ik me graag ergens thuis voel en dat lukt hier bij iQibt goed.”

Als inhoudelijke consultant hoopt Jeroen nog heel lang via iQibt bij a.s.r. te werken. “Het lijkt me leuk om mij inhoudelijk gezien verder te ontwikkelen en meer te leren over SAP Fico of SAP CD. Ik wil mijn weg daarin nog beter vinden en ook meegaan met de nieuwste innovaties en ontwikkelingen.” Maar hoe dan ook, de stap om zelfstandig verder te gaan, zal Jeroen niet zo snel maken. “Ik vind het gevoel dat je ergens bij hoort heel belangrijk en daarom werk ik hier nog steeds.”

Heb je vragen naar aanleiding van dit verhaal? Neem dan contact op met info@iqibt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *