Van verzekeringswereld tot IT-pionier bij iQibt

Achter elke carrière schuilt een uniek verhaal. Voor Ton Bevers, Service Delivery Manager bij iQibt, begon zijn avontuur in een wereld van autoverzekeringen. Dit groeide uit tot een rol in de dynamische IT-sector. Maar wat bracht hem uiteindelijk bij iQibt en hoe heeft hij zijn reis binnen deze organisatie vormgegeven?

Jarenlang werkte Service Delivery Manager Ton Bevers bij Achmea. “Daar werkte ik als schadebehandelaar voor particuliere verzekeringen. Destijds ging de organisatie over naar SAP en zodoende kwam ik langzaamaan steeds meer in aanraking met IT.” Na deze overgang werd Ton eindgebruiker binnen een team met verschillende vereisten. “Ik vond dat we alle teams met hun eigen vereisten moesten samenvoegen en dit ben ik vervolgens gaan coördineren.”

Brug slaan tussen business en IT

Tijdens dit proces liep Ton er tegenaan dat er een behoorlijke kloof zat tussen business en IT. “Zodoende ging ik het gesprek aan met de IT-manager die vertelde dat ik deze twee onderdelen mocht gaan samenvoegen. Zo ben ik uiteindelijk de IT ingerold en dit vond ik ontzettend leuk en interessant.” Toch wilde Ton verder kijken. “Ik was uitgeleerd en wilde de wijde wereld intrekken. Wel heb ik prachtige kansen gekregen én aangepakt binnen Achmea.”

Gevoel van waardering

In de tijd dat Ton nog werkzaam was bij Achmea, leerde hij wat mensen van iQibt kennen. Zo kwam hij dan ook in contact met Richard Legierse. “De fijne bedrijfscultuur sprak mij direct aan. Er wordt hier veel geïnvesteerd in het collegialiteit en de saamhorigheid. Het gevoel van waardering had ik al voordat ik überhaupt in dienst kwam.”

Daarnaast is het volgens Ton een voordeel dat iQibt een platte organisatie is waardoor veel ideeën doorontwikkeld kunnen worden. “Je hebt veel vrijheid en kunt écht wat laten zien wat je in huis hebt. Deze combinatie was voor mij doorslaggevend om te kiezen voor iQibt.”

De reis van SAP-consultant naar Service Delivery Manager

In 2017 begon Ton als SAP-consultant en had hij wat klanten binnen de verzekeringsmarkt. “Via iQibt ben ik de bancaire kant op gegaan en kwam ik terecht bij de Rabobank. Daar de richtte ik me op product ownership.” Hier zorgde hij ervoor dat de focus van de teams op de juiste plek lagen. “Daarna ben ik doorgerold naar projectmanager in de publieke sector en heb ik implementaties mogen uitvoeren voor onder andere Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) in Bonaire, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EKZ) en de provincie Utrecht.”

Momenteel heeft Ton de functie als Service Delivery Manager. “Hier ben ik eindverantwoordelijk voor projecten die iQibt draait en zorg ik ervoor dat de beoogde oplossing kwalitatief en binnen het budget afgerond wordt. Daarbij houd ik contact met de klant om te zorgen dat alles goed verloopt.” En het belangrijkste eindresultaat van deze werkzaamheden? “Dat de klant tevreden is en we een mooi systeem hebben neergezet.”

Rol in de transitie van iQibt

Daarbij heeft Ton zich de afgelopen jaren ook beziggehouden met de transitie van iQibt om naast detachering ook fixed price implementaties te draaien. “Dit was ontzettend interessant en leerzaam. We hebben gekeken naar hoe we een kwalitatief sterk product konden neerzetten, hoe we dit konden standaardiseren en hoe we hetgeen wat we hebben geïmplementeerd ook konden beheren.” Uiteindelijk is dit succesvol afgerond en is er een mooi standaardproduct neergezet met standaard implementatie methodiek en een beheer bv. “Het was leuk om daar onderdeel van te zijn.”

Voeten in de klei als drijvende kracht

Al deze verschillende werkzaamheden, laten zien wat Ton het leukste vindt aan zijn werk: de diversiteit. “Naast dat ik intern veel doe voor iQibt, ben ik ook nog vaak bij klanten te vinden om de feeling te behouden.” Momenteel zit Ton bij de Belastingdienst waar hij als projectleider de conversie van het huidige R/3 landschap naar S/4HANA begeleid. “Hierdoor zie ik waar de vragen van klanten liggen waarop wij weer kunnen inspelen. Want we kunnen wel vanuit ons kantoor theoretisch nadenken over wat we willen maar dat is niet hoe wij te werk gaan. Wij willen als iQibt juist met de voeten in de klei staan.”

Oog voor ontwikkeling

Volgens Ton ben je nooit uitgeleerd en daarom hoopt hij zich de komende jaren te blijven ontwikkelen. “Ik vind de combinatie met het ondernemerschap en consultancy vak ontzettend leuk en afwisselend.”

Daarnaast is Ton ervan overtuigd dat ook iQibt zich blijft ontwikkelen. “Dat is zo mooi aan onze organisatie. We staan niet stil maar we blijven kritisch kijken naar wat we aan het doen zijn en zoeken naar nieuwe mogelijkheden.” Dit maakt iQibt volgens Ton uniek in combinatie met het persoonlijke aspect. “Het is fijn om te zien hoe deze organisatie blijft investeren op dit gebied. Daarbij vinden wij het als hecht team leuk om te bouwen aan iQibt. Iedereen streeft naar vooruitgang.”

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Mail dan naar info@iqibt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *