SAP S/4HANA: Hoe en waarom overstappen?

SAP S/4HANA, wat zijn voor u de voordelen?

De voordelen van SAP S/4HANA zijn voor elke organisatie anders. Ook de implementatie strategie varieert per organisatie. Weten hoe S/4HANA binnen uw organisatie de meeste toegevoegde waarde biedt? Of hoe u het beste overstapt? Wij onderzoeken graag samen de mogelijkheden.

Vrijblijvend advies
iQibt-Public-Finance

Wat is SAP S/4HANA?

SAP S/4HANA is het nieuwste platform van SAP, waarmee u uw bedrijfsprocessen naadloos op elkaar aansluit. S/4HANA wordt om die reden dan ook wel de digitale kern van de organisatie genoemd. Doordat u alle processen integreert in één standaard platform, bouwt u eenvoudig een overzichtelijke, schaalbare architectuur. Hierdoor anticipeert u sneller op de digitale en technologische ontwikkelingen.
Meer weten wat S/4HANA inhoudt? In het blog S/4HANA en de FAQ  leest u hier meer over.

Altijd een stap voor

SAP S/4HANA is een intelligent platform gebaseerd op standaard software. S/4HANA maakt gebruik van real-time data en voorspellende modules. Dankzij kunstmatige intelligentie speelt u automatisch snel in op de wensen van uw medewerkers en klanten en voorspelt u de volgende stap. Daarnaast introduceert SAP een compleet nieuwe gebruikersinterface die zorgt voor een intuïtieve gebruikerservaring: SAP Fiori. Samengevat: S/4HANA is innovatief, schaalbaar en gebruikersvriendelijk en biedt real-time inzicht in uw bedrijfsprocessen en data.

Waarom SAP S/4HANA?

Veel organisaties die reeds SAP gebruiken, vragen zich af waarom ze moeten overstappen. “Wat is de business case?”. Ook biedt S/4HANA uiteraard voordelen voor organisaties die nog geen SAP gebruiken.  In een notendop zijn dit voor u de voordelen:

  • Overzichtelijke en schaalbare infrastructuur. S/4HANA biedt een naadloze integratie met verschillende systemen;
  • Geoptimaliseerde processen. Met S/4HANA elimineert u overbodige stappen en automatiseert u waar gewenst bedrijfsprocessen;
  • Verbeterde gebruikerservaring. Met S/4HANA maakt gebruikt van de nieuwste gebruikersinterface: Fiori. Met Fiori is SAP in één klap gestegen tot een van de meest gebruikersvriendelijke systemen;
  • Real-time analytics. Met S/4HANA rapporteert, voorspelt en handelt op basis van de meest actuele cijfers van nu (real-time en predictive analytics);
  • Intelligente technologie. Binnen S/4HANA kunt u gebruikmaken van de nieuwste technologieën zoals Blockchain, Machine Learning, Chatbot technologie, ‘Robotics’ en meer. Deze worden binnen S/4HANA continu verder ontwikkelt, waardoor u uw processen nog sneller optimaliseert en innoveert.

In dit blog: “SAP S/4HANA: Wat is de toegevoegde waarde en waarom overstappen?” gaan we dieper in op de bovenstaande technische en functionele voordelen.

SAP S/4HANA van advies tot succesvolle migratie of implementatie

Het nieuwe SAP platform biedt veel voordelen. Deze voordelen kunnen voor elke organisatie anders zijn. Ook de implementatie strategie kan variëren per organisatie, afhankelijk van de huidige situatie.
iQibt heeft een team van experts die elk gespecialiseerd zijn in de S/4HANA technologie in combinatie met specifieke branche expertise. Daardoor spreken we ‘uw taal’ en kunnen wij u adviseren wat voor u de mogelijkheden zijn op het gebied van S/4HANA.

Twijfelt u over een volgende stap? Of wilt u de mogelijkheden verkennen, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Blog • S/4HANA • 

S/4HANA: Wat is de toegevoegde waarde en waarom overstappen?

Eric Nieland

Senior SAP Consultant

Blog • S/4HANA • 

S/4HANA en de #FAQ's vanuit het perspectief van de klant.

We merken dat de introductie van S/4HANA veel dezelfde vragenstukken oproept bij verschillende organisaties. In dit artikel gaan wij in op die meest gestelde vragen (FAQ).

Sander Hildebrand - Principal Consultant

S/4HANA

S/4HANA implementatie: een kleurrijke reis?

Deniz Caglar

SAP FI/CO Consultant

Wij werken o.a. voor

Weten hoe S/4HANA binnen uw organisatie de meeste toegevoegde waarde kan bieden?

Neem contact op voor een adviesgesprek