Grip op geldstromen – Podcast overzicht

De Podcastreeks waarin IT, business en maatschappij samenkomen.

De podcastreeks ‘Grip op Geldstromen’ is luisterplatform, waarin wij samen met gerenommeerde experts vanuit allerlei branches en invalshoeken thema’s belichten die te maken hebben met geldstromen en hoe organisaties grip kunnen houden op deze geldstromen.

Om een goed beeld te geven vanuit verschillende invalshoeken delen experts uit de overheid, IT en het bedrijfsleven hun kennis over diverse thema’s. We hopen hiermee organisaties te inspireren en te helpen om slimmer te kijken naar de inrichting van hun geldstromen.

En dat is nodig, want door grote organisaties vloeien grote sommen geld. Neem de overheid als voorbeeld. Volgend jaar geeft het Rijk in totaal zo’n €395 miljard uit. Het nauwkeurig bijhouden van alle financiële stromen lijkt haast een onmogelijke taak. Door de efficiency van slechts een klein gedeelte van deze som te verbeteren, kan al een miljoenenimpact worden gemaakt.

Vanuit de maatschappij komt er nog een belang om de hoek kijken. Het is van belang dat organisaties snel kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en wetswijzigingen. Maar in de praktijk loopt beleid geregeld tegen vertraging aan, waarbij de financiële processen en IT-processen een veel aangehaalde bottleneck vormen.

Hieronder een overzicht van alle afleveringen

Aflevering 1 – Grip op geldstromen
In deze aflevering zoomen we samen met Hein Keijzer (Overheidsadviseur binnen SAP), Richard Legierse (Partner bij iQibt) en Rob van de Burgt (Adviseur binnen iQibt) in op een aantal maatschappelijk thema’s en hoe dit van invloed zijn op IT.

https://open.spotify.com/episode/7LwUuxe7Li6T3ZokgvCsJ2

In aflevering 2 – In- & Excasso
Achter het incasseren en het uitkeren van gelden gaat een heel proces schuil. Iets waar consumenten misschien niet altijd bij stilstaan en als vanzelfsprekend beschouwen dat dit goed gaat.
In deze podcast aflevering hebben wij het gehad over In- en Excasso processen en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Zeker gezien de penibele situatie vorig jaar met de energierekeningen, waarin 1 op de drie huishoudens in de betalingsproblemen komt. Dat vergt voor organisaties een andere benadering wanneer het gaat om het incasseren van betalingen. Te gast in deze aflevering was Jan Pieter Koning van Tacstone en tevens lid van innovatieboard PAL-V.

https://open.spotify.com/episode/7DrtQUyayJqpnGTALJm71p?si=LrpKWeM_Qh-5cjDIR_1TmA

Aflevering 3 Subsidieproces en een papierloze toekomst
Het subsidieproces wordt vaak ervaren als een omslachtig proces. In deze podcast vertellen Principal Consultant Pieter Schepers en Hein Keijzer (Overheidsadviseur binnen SAP) aan de hand van praktische voorbeelden meer over het proces zelf en de uitdagingen. Ook geven ze aan de hand van praktische voorbeelden tips om het proces ze verbeteren en hebben ze het toekomstige ontwikkelingen.

https://open.spotify.com/episode/0G2cCW3TiJb32L6thDgrOB?si=WJjPV8TJSIOIMyxISZm5bQ