Podcast: Grip op Geldstromen #2 In- & Excasso

Eén van de belangrijkste geldstromen van onze maatschappij

Achter het incasseren en het uitkeren van gelden gaat een heel proces schuil. Iets waar consumenten misschien niet altijd bij stilstaan en als vanzelfsprekend beschouwen dat dit goed gaat.

Er zijn echter diverse uitdagingen wanneer het gaat om dergelijke geldstromen. Zo zijn ze onderhevig aan maatschappelijke thema’s. Zoals op dit moment heel actueel de energiecrisis en de ongekende hoge inflatie, waardoor 1 op de 3 huishoudens in de financiële problemen komt. Een gevolg is dat bijvoorbeeld verzekeringen of andere rekeningen niet langer betaald kunnen worden. Of dat de overheid besluit om in te grijpen door een wetsverandering waardoor bepaalde burgers meer of minder toeslagen krijgen. Vanuit organisaties vergt dit een andere kijk en benadering op het financiële proces wat daarachter ligt. Met andere woorden; het is van groot belang dat organisaties snel kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en wetswijzigingen en dit makkelijk en snel kunnen inregelen in hun ERP systeem.

Ontdek de diverse uitdagingen en leer van andere organisaties

In deze aflevering behandelen diverse experts vanuit allerlei invalshoeken vragen als: Hoe speel je in op die snelle veranderingen? Wat zijn de uitdagingen? Zijn er grote verschillen tussen de diverse branches? Zijn er overeenkomsten? Wat is de ideale situatie? Welke technologische ontwikkelingen spelen een rol? En hoe ziet de toekomst eruit? 

Luister naar Grip op geldstromen

En laat je inspireren over het proces, de uitdagingen en de technologische ontwikkelingen. Ontdek hoe andere organisaties omgaan met de huidige economische en maatschappelijke uitdagingen en hoe zij grip krijgen op een van de belangrijkste maatschappelijke geldstromen.

https://open.spotify.com/episode/7DrtQUyayJqpnGTALJm71p?si=zP6yatdhQ9yflL2QBxClgQ

Expert panelleden

Pieter Gijselhart – ERP SAP Expert betalingsverkeer bij iQibt
Frank van Grevenstein – Finance Expert bij iQibt
Jan Pieter Koning – Partner bij Tacstone