Channelweb nomineert Provincie Overijssel en iQibt voor Channel Awards 2019

Elk jaar nomineert Channelweb, in het kader van de Channel Awards, tien ICT-projecten waarin minimaal drie partners succesvol hebben samengewerkt. De genomineerden binnen de Channel Awards 2019 zijn geselecteerd door een zeskoppige vakjury. Vanuit alle nominaties zijn er uiteindelijk 10 organisaties overgebleven. iQibt en de provincie Overijssel behoren tot de laatste 10 in het kader van hun project “Puur SAP”.

In overheidsland worden transparantie en kostenverantwoording steeds belangrijker. In het kader van IT-projecten ligt de overheid vaak onder vuur. Wat gebeurt er met ons belastinggeld? Waar investeren we wel in en met welke redenen?

Beperkingen

Voor de financiële processen, zoals onder andere subsidies, gebruikte de provincie Overijssel reeds SAP. Het systeem bevatte echter veel maatwerk, waardoor de provincie afhankelijk was geworden van één partij en dat bracht onnodige kosten en inflexibiliteit met zich mee.

Ook was het systeem door de jaren heen traag geworden en zat er voor meer dan tien jaar aan data in. Snel de juiste informatie openbaren, werd steeds meer een uitdaging. Tijd voor opschoning en modernisering van het systeem.

Roer om

Het uitgangspunt bij dit project was standaard SAP en zo min mogelijk maatwerk. Het maatwerk werd met meer dan 80% gereduceerd. Hierdoor werd de vendor-lock ‘weggehaald’ en ontstond er een fundering die flexibiliteit biedt voor verdere innovatie. Door de implementatie en juiste strategische besluiten zijn, zowel tijdens het traject als in de toekomst, kosten bespaard. Ook biedt het systeem meer transparantie in de kosten. In het kader van: “Wat er gebeurt er met ons belastinggeld?”, is dit een belangrijk succes. Een succes dat ook wel eens uitgelicht mag worden

Channel Awards 2019

In de categorie Channel Project of the Year beoordeelde de jury fabrikanten, distributeurs en/of resellers van ICT-producten en -technologieën die succesvol hebben samengewerkt in projecten en waarin de partner een leidende rol vervulde. De juryleden hebben afzonderlijk van elkaar alle voordrachten van een cijfer voorzien (waarbij een 10 het hoogst en een 1 het laagst was). De tien hoogste gemiddelden zijn vervolgens genomineerd. De jury kwam tot tien overgebleven kanshebbers, waaronder iQibt.

iQibt - Channel Awards 2019 logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *