Ministerie van Buitenlandse Zaken wint zilver bij SAP Quality Awards 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is vrijdag 6 oktober bekroond tot Silver Winnner bij de SAP Quality Awards 2017 in de categorie Business Transformation. 

Jaarlijks beloont SAP Nederland de meest succesvolle implementaties met een Quality Award. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het zilver gewonnen voor het project Implementatie en Realisatie In Samenwerking (IRIS). Het project IRIS heeft in 2016 een nieuw systeem gerealiseerd (van Oracle naar SAP) voor de wereldwijde financiële administratie met betrekking tot bedrijfsvoering en activiteitencyclus. Er is gekozen voor aansluiting bij het systeem van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M). Bijzonder is dat BZ en I&M dezelfde werkprocessen toepassen.

Belangrijke rol IT-partners Atos en iQibt

IT-partners Atos en iQibt hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Atos verzorgde als leverancier van I&M de aansluiting van BZ op het SAP-systeem van I&M. iQibt was verantwoordelijk voor de implementatie van SAP Grantor Management.

SAP Grantor Management

Een belangrijke activiteit van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het verstrekken van subsidies aan organisaties die zich bezighouden met Europa of ontwikkelingssamenwerking. Jaarlijks wordt ruim een miljard uitgegeven aan subsidies, bijdragen en opdrachten. Het is van groot belang dat dit geld op de juiste plek terechtkomt en de financiële afwikkeling goed verloopt. In de bestaande SAP-omgeving van I&M ontbrak echter de mogelijkheid om subsidies te beheren en financieel af te wikkelen.

Begin 2014 heeft iQibt in de voorbereidende verkenningsfase een FIT-GAP-analyse uitgevoerd. Hieruit bleek dat SAP Grantor Management geschikt was voor het beheer van de subsidieprocessen van BZ. Door gebruik te maken van SAP Grantor Management kan BZ het geld dat beschikbaar wordt gesteld voor projecten in het kader van o.a. ontwikkelingswerk volgen. Ze kunnen hiermee de voortgang bewaken en indien nodig maatregelen nemen. Tevens is het mogelijk om de financiële afwikkeling van de subsidies via SAP GM en SAP ECC te laten verlopen. Subsidiegeld wordt dan geautomatiseerd uitbetaald.

Project APG wint goud bij SAP Quality Awards 2017

Tevens heeft het project bij APG, waar iQibt samenwerkt met Accenture, goud gewonnen in de categorie Innovation! Bij dit project ondersteunen Accenture en iQibt APG bij een Greenfield implementatie van SAP S/4HANA Finance plus SAP Collection and Disbursement in de SAP Enterprise Cloud.

Over SAP Quality Awards

SAP Nederland beloont ieder jaar de meest succesvolle implementaties met een Quality Award. De genomineerden dingen mee in de categorieën Business Transformation, Fast Delivery en Innovation. Business Transformation gaat over de impact van een implementatie. Fast Delivery heeft alles te maken met het snel, efficiënt en met oog voor kwaliteit implementeren van SAP-oplossingen. In de categorie Innovation maken innovatieve oplossingen een essentieel deel uit van de implementatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *