Biertje? Bij iQibt.

Bierbrouwen en IT. Wat heeft dat met elkaar te maken?

Misschien wel meer dan op het eerste gezicht lijkt.

Ik ben Richard Legierse, Partner bij iQibt. Negen jaar geleden hebben we wilde plannen omgezet in actie en zijn we iQibt gestart. Een prachtig avontuur! En met veel vallen en opstaan, staat er nu een bedrijf, waar ik heel trots op ben. Met bijna 50 professionals werken we dagelijks aan complexe SAP en Pega vraagstukken. De uitdaging zit hem vaak in het feit, dat we de IT-oplossingen zo eenvoudig mogelijk willen houden. Uit ervaring weten we dat alleen een goed opgezette, en in de basis eenvoudige IT-oplossing, een ideale uitgangspositie geeft voor innovatie.

Vier eenvoudige ingrediënten

Een goed bier brouwen is eigenlijk net zoiets als een goede IT-oplossing creëren. Bierbrouwen doe je in de basis met slechts vier eenvoudige ingrediënten: water, mout (graan), hop en gist. Ongeveer 8 jaar geleden ben ik begonnen met bierbrouwen. De aanleiding was het verkrijgen van 2 kistjes Westvleteren 12. Westvleteren 12 is een bier dat lastig is te verkrijgen en bekend staat als één van de beste bieren ter wereld. Onder het genot van dit biertje ontstond het idee om eens een poging te doen zelf zo’n biertje te brouwen.

Richard-Legierse-Partner-iQibt

Legendarische azijn

Dat iets ogenschijnlijk zo eenvoudig als het brouwen van een biertje, toch zo complex was, had ik van tevoren nooit gedacht. Legendarisch is wel ons (ik brouw meestal met mijn zwager Ed en vriend Ronald) brouwsel nummer 5. De smaak hiervan was echt verschrikkelijk. Je zou dit bier het best kunnen beschrijven als een glas azijn met een schuimkraag. De productie van 30 liter nummer 5 is echter geheel opgegaan. Bierbrouwen trekt nogal wat mensen aan, die maar al te graag even een biertje willen proeven. Je snapt hem wel.

Biertje?

Nu ruim 8 jaar later en met veel vallen en opstaan durf ik wel te zeggen dat we een redelijk biertje kunnen brouwen. Inmiddels hebben we prima door wat je wel en niet moet doen om een lekker biertje te krijgen. Met de drang het goed te willen doen en met liefde voor het product is dit gelukt. IT dienstverlening is daarin niet anders.

Wil jij ook het beste voor je klant, ben je een doorzetter, een IT professional die gaat voor het hoogst haalbare en een teamspeler? Dan wil ik je van harte uitnodigen om contact met ons op te nemen. Misschien draaien we dan binnenkort samen mooie IT projecten en drinken we na afloop een lekker biertje!

Werken bij?

Meer weten over werken bij iQibt en onze vacatures? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *