iQibt Group breidt dienstverlening uit met Softwarebeheer

De Meern, 26 maart 2024 – Sinds dit jaar breidt SAP-Consultancy bedrijf iQibt officieel haar dienstverlening uit met Softwarebeheer services. Door Softwarebeheer toe te voegen aan haar service portfolio, is het Utrechtse bedrijf in staat om klanten tijdens een traject van A-tot-Z volledig te ontzorgen. Van strategisch advies, consultancy, implementatie, datamigratie, projectmanagement tot beheer en doorontwikkeling.

In 2010 startte iQibt als detacheerder van SAP-professionals. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een ruim vijftigkoppig bedrijf en lanceerde zij andere diverse labels met elk een eigen specialisme, waaronder INNOV8iON en FP Security en sinds dit jaar iQibt Softwarebeheer B.V. Richard Legierse, oprichter en partner bij iQibt licht toe: “Afgelopen periode zagen wij dat de softwarebeheer activiteiten steeds meer toenamen. Wij kregen meer en meer de vraag om na het hele implementatietraject ook de software te onderhouden en door te ontwikkelen.”

Meebewegen

Die toenemende vraag naar beheer, is volgens Legierse ook een logisch gevolg van het tijdperk waarin wij leven. “Je merkt dat technologische- en maatschappelijke veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen en dat organisaties moeite hebben om die technologische ontwikkelingen bij te benen. Het veranderen van de ICT is specialistisch werk en vraagt een unieke set aan disciplines. Disciplines die niet direct verbonden zijn aan de core processen. Om die reden besloten wij onze services uit te breiden en hebben wij inmiddels een team opgebouwd, onder leiding van Denis Kljucevic, die gespecialiseerd is in beheerwerkzaamheden.”

Focus

Met als specifieke focus op SAP binnen de overheid en de financiële sector, is de missie van iQibt om organisaties goed grip te laten krijgen op hun geldstromen. Hierdoor komt iedere maatschappelijke euro daar waar nodig. “Wil je rust en controle op geldstromen bereiken, dan moet je vanuit consultancy oogpunt begrijpen wat de business en de processen inhouden en hoe de betreffende technologie dat kan ondersteunen”, vertelt Legierse. Alleen dan kun je volgens hem een oplossing bieden die passend is. “Wil je organisaties echt van A-tot-Z ontzorgen en dezelfde kwaliteit bieden op het gebied van doorontwikkeling en beheer? Dan dien je dezelfde formule door te voeren.”

Het softwarebeheerteam werkt mee aan zowel implementatieprojecten als de verdere realisatie van bedrijfsdoelstellingen. Denis Kljucevic: “Door het beheerteam al vroegtijdig te betrekken, leert het team de klant en haar processen kennen en ontstaat er een team dat echt begrijpt wat de mogelijkheden zijn en wat belangrijk is voor de betreffende bedrijfsvoering.”

Samenwerking

De nieuwe beheertak zal zich voornamelijk richten op functioneel beheer. Legierse: “Onder het mom van schoenmaker blijf bij je leest, richten wij ons echt op het aanpassen en doorvoeren van bijvoorbeeld changes, de monitoring van het landschap, data optimalisatie, security en compliance en ga zo maar door, zodat de klant echt focus heeft op haar core business. Het technische applicatiebeheer kunnen wij ook oppakken, maar dat doen wij altijd in samenwerking met een partner.”

Inmiddels bedient iQibt met haar beheerservices al enkele klanten, waaronder; Rijksdienst voor Caribisch Nederland, provincie Utrecht, provincie Flevoland engemeente Amsterdam.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Mail dan naar info@iqibt.nl