WijdeDag 2022 – Nationaal Militair Museum

Kennisdelen bij iQibt vinden wij belangrijk. Niet alleen om onze kennis op pijl te houden, maar ook is het goed en altijd leuk om elkaar weer te zien. Vandaar dat wij naast alle uitjes, meerdere malen per jaar bij elkaar komen op onze ‘iQ-Sessies’. Een keer per jaar pakken wij groots uit, dan wordt de iQ-Sessie omgedoopt tot een WijdeDag, en dit jaar was dat in het Nationaal Militair Museum.

iQibt-droomsessie

Droomsessie

Dat het leuk is om elkaar te zien, werd bevestigd in het Nationaal Militair Museum. Wat we overal zagen terugkomen, is dat iQibt voelt als een groep vrienden en familie. Tijdens een brainstormsessie, georganiseerd door de Heldermakers, kwam dit ook naar boven. Iedereen mocht opschrijven wat ze wilden houden en benoemden de vele leuke dingen en uitjes die we samen doen als team. Dat zelfde geldt voor leuke opdrachten en projecten en de sfeer onderling. Als suggesties die we zouden kunnen invoeren als iQibt zijnde werd onder andere het iQibt resort en de leaseboot voorgesteld voor ‘Workation’ en ‘Vrijmiboot’. Volgende vergadering gaan we dit zeker even meenemen. 😉

iQibt-fun

Het meest belangrijke wat naar voren kwam, was inderdaad dat wij als iQibt een leuke club mensen zijn. Geen hiërarchie, maar vrijheid zodat je samen de gestelde doelen bereikt. En dat is iets waar we voor staan en ook zeker behouden. 

Special Forces

Onno van Boven oprichter van de Triangular Group gaf een inspirerende sessie over persoonlijk leiderschap. Hij vertelde een ingrijpend en inspirerend verhaal over zijn tijd bij de Special Forces, waarbij hij de link legde op ons als persoon binnen een organisatie. De 3 C’s vormden hierbij een kern: Challenge, Commitment en Control.

iQibt-Wijdedag-Onno-van-Boven

Stel een duidelijk uitdagend doel waar je met zijn allen gecommitted naartoe werkt. Werk samen, help elkaar waar kan, vraag om hulp wanneer dat nodig is. Wees eerlijk tegen elkaar en spreek elkaar aan op gedrag en niet op de persoon. En kijk ook naar jezelf in plaats van constant naar de ander te wijzen. Dan groei je als team en presteer je nog beter. En dat wordt makkelijker naarmate je een hecht team bent. Vandaar dat wij het bij iQibt ook belangrijk vinden om regelmatig bij elkaar te komen, leuke dingen te doen en een sterk team te vormen. Zeker na een periode als COVID, waar je elkaar makkelijker uit het oog kan verliezen. Een ander mooi punt die Onno maakte was dat je jezelf de vraag kan stellen, wanneer iets gebeurt: “Heb ik hier invloed op?” Zo niet, maak je dan vooral niet druk. Zo hou je focus en controle. Bovendien maak je het jezelf ook een stukje makkelijker.

SAP Signavio

iQibt-NNM

Uiteraard hadden we die dag ook een sessie vanuit SAP. Dit keer SAP Signavio. Paul de Wildt liet ons de toegevoegde waarde van SAP Signavio zien door middel van een real time demo. Hij liet zien hoe makkelijk je een proces optimaliseert omdat je werkt met real time data. Vanuit een dashboard zie je in één oogopslag waar in het proces het spaak loopt, wat je moet doen om het te optimaliseren, wat vervolgens je qua kosten bespaart en waar dus efficiënt winst te behalen valt.

Dat is er één van…

Tot slot sloten we af met een teambuilding activiteit; The HUNT. Een actieve puzzeltocht over het terrein van NMM. Werd je gespot? Dan moest je als team actieve oefeningen doen. Onderweg mochten we ook nog even tankrijden. Al met al een geslaagde dag die we afsloten met een etentje onder de vleugels van een F-16.

iQibt-Tankrijden-NMM
iQibt-NMM-Under-wings-diner

We zoeken altijd leuke collega’s die ons team kunnen versterken. Dus wil je een WijdeDag meemaken of meer weten over werken bij iQibt? Ontdek hier meer over ons team, iQibt als bedrijf en de vacatures.