Van junior tot senior: Vivian Menger over haar groei binnen iQibt

Sinds 2017 werkt Vivian Menger voor iQibt. Ze startte als junior en is inmiddels doorgegroeid tot Senior SAP Consultant. In dit artikel vertelt zij meer over haar werk en de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt.

Vivian studeerde Hotelmanagement en startte daarna aan haar master Bedrijfskunde, met een specialisatie in Organisatieontwerp en Veranderkunde. “Een van de beste keuzes in mijn leven”, vertelt Vivian. Desondanks miste er nog iets. Want hoewel mensen de organisatie maken, speelt ook technologie vandaag de dag een onmisbare rol. In het najaar van 2017 startte Vivian dan ook bij iQibt in de rol van junior SAP Consultant, waarin ze de optimale samenwerking tussen mensen én technologie vond.

Samenwerking en vertrouwen

Vivian richt zich sinds haar start op het ERP-systeem van SAP, en dan specifiek op de Finance module. Inmiddels zijn we alweer vierenhalf jaar verder en kan ze terugkijken op verschillende mooie opdrachten. Ze hoeft niet lang na te denken waar ze het meest trots op is. “De manier van samenwerken met de klant”, zegt ze resoluut.

“De samenwerking is heel hecht – dat hoor ik ook bij andere collega’s – en is gebaseerd op vertrouwen”, licht ze toe. “Daardoor ontstaat de gelegenheid om open gesprekken te voeren over daadwerkelijke verbeteringen of om waardevol advies te geven over implementatiekeuzes. Advies dat écht bijdraagt aan een eenvoudiger, flexibel systeem, zodat klanten voorbereid zijn op de snel veranderende markt en daar goed op kunnen inspelen.”

Van junior naar senior

Vivian denkt dat het deze manier van samenwerken is, die aan de basis ligt van haar snelle ontwikkeling binnen iQibt. “Daardoor gaf de klant mij het vertrouwen en ben ik in een paar jaar tijd gegroeid van junior naar senior.”

Ze legt uit dat ze als junior projectlid nog een bescheiden rol had binnen een implementatie. “Ik draaide mee met de medior en senior collega’s. Dat was echt geënt op leren en het onder de knie krijgen van vaardigheden. Ik had nog weinig zelfstandig contact met de klant.”

Na ruim een jaar promoveerde ze tot medior. “Toen werd ik zelf verantwoordelijk voor verbetervraagstukken in het SAP Finance systeem van de klant. Ik werkte als zelfstandig professional aan changes en projecten en adviseerde zelf de klant op specifieke vraagstukken, eventueel na consultatie met andere iQibt Finance professionals en zelfstandig onderzoek.”

Begin vorig jaar maakte Vivian weer een grote stap. Sindsdien werkt ze als Senior SAP S/4HANA Finance Consultant. “Ik ben nu verantwoordelijk voor grote delen van de implementatie – soms in de rol van meewerkend voorman/projectleider, of als expert op bepaalde onderdelen van de implementatie. Ik fungeer als gesprekspartner voor de klant en gebruikers en lever een waardevolle bijdrage in belangrijke keuzes tijdens de implementatie. Daarnaast begeleid ik nu zelf juniors.”

Een goed systeem neerzetten

Vivian vindt de grotere verantwoordelijkheid die hoort bij een senior verantwoordelijkheid erg gaaf. “Ik geef nu advies over belangrijke keuzes binnen het project. Dan heb je het echt over hoe je het systeem gaat inrichten. Waar ga je wel gebruiken van maken en waarvan niet? Ik bepaal de roadmap en zet deze ook uit in tijd en prioritering: Wat pakken we eerst op en wat gaan we vervolgens doen? Het toffe aan iQibt is dat ik over dit soort vraagstukken uitstekend met mijn Finance collega’s kan brainstormen. Zo kom ik ook op nieuwe ideeën en uiteindelijk beter advies.”

Zo’n centrale rol geeft bovendien extra voldoening wanneer de klus is geklaard. “Als je dan terugkijkt op zo’n traject en je ziet dat je daadwerkelijk een goed systeem hebt neergezet, dat daadwerkelijk verbetering heeft opgeleverd bij de klant, is dat heel tof.”

Als vrouw behoort Vivian nog altijd tot de duidelijke minderheid binnen het IT-vakgebied, al neemt het aantal vrouwen zeker binnen iQibt de laatste jaren aardig toe. “Inmiddels is ongeveer een derde van onze 50 medewerkers vrouw. Daarmee scoren we absoluut bovengemiddeld, dus we zijn mooi op weg om ons steentje bij te dragen aan meer diversiteit binnen de IT. Het draagt ook bij aan een prettige dynamiek binnen het team, die de resultaten absoluut ten goede komt.”