Van een veilige haven naar een warm bad bij iQibt

Het is alweer een half jaar geleden dat ik – Judith Meurs – mijn veilige haven heb verlaten om aan de slag te gaan als SAP Consultant bij iQibt. Een aantal iQibter’s had mij al eens verteld dat ik terecht zou komen in een warm bad. Maar dat het onthaal zo warm zou zijn, had ik nooit gedacht. De geruchten gingen inmiddels rond dat ik kwam solliciteren en ik kreeg zelfs appjes met succeswensen van iQibter’s op de dag van mijn 2e gesprek.

Ja, ik wil

Zomer 2019, ik weet het goed. Het was bloedheet en was een weekend weg met mijn vriend. ’s Morgens vroeg, belde ik iQibt-partner Richard Legierse met de volgende mededeling: “Ik vind het doodeng, maar toch ga ik ‘JA’ zeggen.”. Al voor mijn officiële start bij iQibt werden mijn vriend en ik uitgenodigd bij de jaarlijkse iQibt-barbecue. Partners zijn dan ook welkom. Als Consultant zie je jouw collega’s niet altijd even vaak en op deze manier konden wij alvast kennis maken met iedereen. Tegelijkertijd was het ook een soort reünie met diverse iQibter’s die ik bij mijn vorige werkgever heb leren kennen.

iQibt-jaarlijkse-BBQ

Bij mijn vorige werkgever kwam ik als SAP Business Expert in aanraking met de wereld van IT. Ik vergat wel eens hoe je “iekwibt” uitsprak en maakte er voor de gein ‘Xzibit’ van. 😉 Ik heb in die jaren opgekeken tegen de iQibter’s, die ik daar tegenkwam. Wat zijn die ‘gasten’ goed! Toen nog zonder enige wens om er ooit te starten.

De volgende stap

In de periode die volgde, kwamen bij mij ook de gedachten omhoog dat ik ‘ooit’ de consultancy in wilde. Eén ding wist ik zeker: als ik die stap ga maken, dan is iQibt ‘nummer 1’ om te solliciteren. Wat ik goed meekreeg van de consultants is dat men hier naast consultant ook zichzelf kan zijn. Hier gaat men er juist vanuit dat jij als ‘jouw persoon’ de beste consultant bent.

iQibt Security Weaver 3F

Nu, een paar jaar na de eerste kennismaking met iQibt, mag ik zelf onderdeel uitmaken van deze ‘high quality club’. Ze heten niets voor niets ‘Quality in Business and Technology’.

Take good care

‘Wij’ – consultants – zijn de ‘producten’ en daar zorgen ze bij iQibt meer dan goed voor. Nog steeds ben ik wel eens beduusd door wat ze regelen. Zo ook met het iQibt Kerstweekend. Als eerste, een heel weekend? Wauw! En dan mag jouw partner ook nog eens mee. Na diverse leuke activiteiten – waaronder 4×4 en quad rijden – kwamen we aan bij het hotel voor het diner, het muzikale avondprogramma, de overnachting en het ontbijt. Aangekomen op de hotelkamer stond er een iQibt-reiskoffer met envelop. Iedere partner had voor elke consultant, die binnen hun ‘eigen team’ valt, een persoonlijke brief geschreven. Wat ontzettend attent. Als je het hebt over waardering, dan is dit een prachtig voorbeeld!

Persoonlijke groei

Het is pas een half jaar geleden dat ik de overstap maakte en ik ‘betrap’ mijzelf er nu al op dat ik gegroeid ben. De persoonlijke tekst op de website en mijn CV’s zijn al heel anders dan bij mijn start. Ik heb diverse in house trainingen gevolgd, geleerd middels zelfstudie en mogen leren van collega’s. Zowel op het gebied van hard als soft skills. De volgende training staat alweer gepland en als je zelf met voorstellen komt, dan is er veel mogelijk.

Eén team, één iQibt

Wat ik erg mooi vind – naast alle uitjes en voorwaarden – is hoe men hier met elkaar omgaat. Het is één iQibt met heel veel verschillende personen. Niet alleen de ‘man-vrouw’ verhouding, maar ook qua leeftijd, etnische achtergrond, geloof, type consultants en ga zo maar door. Het voelt als een organisatie waarbij je op elkaar kan bouwen. Kom je er bij jouw klant niet uit? Geen paniek! Stel jouw vraag in één van de iQibt-groepsapps en er staan direct collega’s voor jou klaar om je verder te helpen.

Ik ben me nog steeds bewust dat ik afscheid heb genomen van iets prachtigs. Desondanks heb ik geen moment spijt gehad van deze overstap. Ik kan je vertellen, de lat lag hoog om aan voorgaande werkgever te kunnen tippen, maar dat is iQibt zeker gelukt.

Ik ben erg benieuwd wat de komende jaren voor iQibt en mij gaan brengen! Sowieso een afwisselende baan, waarbij successen worden gevierd. Waarbij waardering, vertrouwen en een open cultuur hoog in het vaandeel staan. We gaan het meemaken!