SAP spreekt waardering uit voor iQibt met een nominatie voor de SAP Service Partner of the Year

Tijdens het SAP Partner Award Event op 19 maart 2019 in Studio 21 in Aalsmeer heeft SAP iQibt genomineerd in de categorie SAP Service Partner of the Year.

De SAP Service Partner of the Year award wordt jaarlijks uitgereikt aan de SAP partner die de meest betekenisvolle projecten in dat jaar heeft gerealiseerd. SAP kijkt hierbij naar de businessimpact van de oplossing, de toegevoegde waarde van de partner en de toepassing van SAP technologie. iQibt dankt deze nominatie voor haar advies- en uitvoerende rol bij het optimaliseren van diverse betaalprocessen bij DUO.
“Met de oplossingen van SAP die iQibt implementeert bij de Nederlandse overheid wordt op het gebied van efficiëntie miljoenen euro’s per jaar bespaard”, aldus Monic van Aarle van SAP.

iQibt en de Nederlands Overheid

iQibt is al jarenlang een SAP partner die zich, met name richt op de implementatie en optimalisatie van financiële processen binnen de Nederlandse overheid. Tot de opdrachtgevers van iQibt behoren dan ook het Ministerie van Financiën, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Ministerie van Volksgezondheid, Werkgelegenheid en Sport, Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Ministerie van Defensie. Daarnaast is iQibt actief bij organisaties, zoals FDC, DUO, DUS-I en de Belastingdienst, maar ook bij Provincie Noord-Holland, Overijssel en Noord-Brabant.

iQibt en DUO

Bij DUO is iQibt al sinds 2015 betrokken bij het optimaliseren van een groot aantal betaalprocessen. Het eerste project was de vervanging van GEFIS. GEFIS was het maatwerksysteem waarmee de onderwijsinstellingen in het verleden werden bekostigd. Het onderhoud van GEFIS was omslachtig en duur. De oplossing die iQibt samen met SAP heeft bedacht, levert een besparing op bij beheer en de uitvoering. De 29 miljard euro die het Ministerie van OCW jaarlijks uitgeeft aan de bekostiging van de onderwijsinstellingen wordt nu via SAP-oplossingen vlekkeloos uitgekeerd en verantwoord. Daarnaast verhoogde iQibt het kennisniveau van het SAP CC binnen DUO.

In 2017 volgden de betaalprocessen inzake Lerarenbeurs en Leven Lang Leren Beurs. In 2018 is dit optimalisatieproject afgerond met de vervanging van het systeem voor Generieke betaalregelingen (GBR+). Waardoor nu ook allerlei oude betaalprocessen, onder andere Studiefinanciering via SAP worden afgewikkeld.
Sander Hildebrand, Segmentlead Public Finance bij iQibt: “Bij DUO hebben wij gebruik gemaakt van specifieke oplossingen van SAP voor de overheidsmarkt, zoals SAP Public Sector Management (PSM), SAP Funds Management (FM), SAP Grantor Management (GM) en SAP Public Services Collection & Disbursements (PSCD)”.

Uitreiking

Naast iQibt zijn ook de SAP partners Interdobs en Expertum genomineerd. In aanloop naar de uitreiking steeg de spanning aan de tafel bij de vertegenwoordigers van iQibt. De award ging uiteindelijk naar SAP partner Expertum. André den Braber, Managing Director bij iQibt vertelt: “Naast het feit dat wij als team trots zijn op het resultaat dat leidt tot significante besparingen binnen DUO, hebben wij een platform hebben neergezet, die flexibiliteit biedt voor verdere innovatie. Wij zijn vereerd dat met deze nominatie onze expertise door SAP wordt erkend. Wij feliciteren Expertum en de andere Award-winnaars met deze prestige prijzen!”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *