‘Ik kwam hier in een warm bad terecht’

Waar Els Lindeboom ooit begon als vakantiekracht bij de Deutsche Bank adviseert ze nu de financiële sector als Sales Manager binnen iQibt. Een diverse carrière heeft ze al achter de rug maar de rode draad in haar loopbaan is altijd het contact met anderen geweest. Sinds een paar maanden ondersteunt Els de salesactiviteiten binnen iQibt, INNOV8iON en FP Security. “Het is fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Na haar vakantiebaan bij de Deutsche Bank, wilde Els graag de allereerste vrouwelijke Politie te paard in Amsterdam worden. “Dit mocht vanaf je negentiende en dat was ik op dat moment nog niet. Maar toen ik die leeftijd had, vond ik het niet meer interessant omdat er al drie andere vrouwen bezig waren met die opleiding.” Dit heeft Els in haar verdere carrière gekenmerkt. Want een unieke uitdaging, zoekt ze graag op.

Gevarieerde loopbaan

Omdat de Politie het niet werd, was het aan Els de taak om verder te kijken. Via via kwam ze terecht bij MCI, een Amerikaanse Telecomprovider. Zij waren een pionier op het gebied van zogenaamde ‘calling cards’ die werden gebruikt om internationale gesprekken mee te voeren. “Later kwam daar de prepaid kaart voor.” In die periode leerde Els ontzettend veel en met die kennis kwam ze vervolgens bij World Online terecht. Eerst als Personal Assistent (PA) en ze groeide door als International Sales Director.

Een passie voor sales had ze altijd al, maar dit werd in deze functie versterkt. “Sales is echt mijn ambitie. Ik hou ervan als iets lekker snel gaat, ik met mensen om kan gaan en de verkoop is sowieso een interessant vakgebied.” Jaren later nam Els een nieuwe stap in haar carrière en is ze werkzaam geweest bij verschillende IT-bedrijven, waarvan Centric het meest recent.

De stap naar iQibt

Tijdens haar werk bij Centric leerde ze Rob van de Burgt kennen, momenteel Sales Director binnen iQibt. “Wij hebben eigenlijk altijd contact gehouden. Vorig jaar vertelde hij mij dat ze iemand wilden toevoegen aan hun team. Ik leerde iQibt toen kennen, hoorde van de ambitieuze projecten en vond het een mooi bedrijf, maar voor mijn gevoel was ik nog niet klaar bij Centric waardoor ik het aanbod afwees.”

Toch stopte het contact daar niet en nam Rob eind vorig jaar opnieuw contact op met Els. “Omdat ik in mijn werkzaamheden toch wel tegen bepaalde dingen aanliep, besloot ik het gesprek aan te gaan. Ik kwam in contact met Frank van Grevenstein –Sales Manager binnen iQibt – en met Iemke Kooijman – mededirecteur van INNOV8iON – en raakte daar enorm enthousiast van.”

Omdat de mensen binnen iQibt overtuigd waren van Els haar kennis, kunde en enthousiasme, werd ze uitgenodigd voor het jaarlijkse kerstfeest. “En vanaf dat moment wist ik het zeker. De gastvrijheid en het feit dat iedereen zo leuk met elkaar kon praten, vond ik heel fijn. Ik kwam werkelijk waar in een warm bad terecht. Dit was de doorslaggevende factor.”

Indrukwekkende organisatie

Sinds 1 februari 2024 is Els aan de slag als Sales Manager voor iQibt, INNOV8iON en FP Security. “Mijn kennis van SAP was beperkt en momenteel ben ik steeds meer aan het bijleren over de verschillende organisaties, hun dienstverlening en SAP. “Gelukkig zijn de collega’s hier zeer behulpzaam en doen wij mooie dingen” Ondanks dat ze hier pas net werkt, haalt ze al voldoening uit haar werk. “Ik vind het leuk als nieuwe relaties voor ons kiezen en een band met bestaande en nieuwe klanten op te bouwen. Daar haal ik zeker voldoening uit.”

Wilt u vrijblijvend contact opnemen met Els? Dat kan via +31 (0)6 2222 6146 | +31 (0)85 876 8695 of els.lindeboom@iqibt.nl.