Pim Hafkenscheid Partner

Pim Hafkenscheid

‘Altijd beginnen bij en uitgaande van de eigen mensen en het eigen team. Dat is mijn basis.’

Of het nu gaat om doelen behalen, klantgerichter worden, de organisatie efficiënter inrichten of meer grip op je financiële processen krijgen, de basis voor alles is voor mij de mensen.

Na mijn studie bedrijfskunde met als richting business development in Groningen ben ik gestart als organisatieadviseur bij KPMG consulting (later Atos / KPMG consulting). Met een vrij breed speelveld. Van IT advies (Robeco) en implementaties (Allianz, ABN Amro) naar goverance modellen (ING), reorganisaties (o.a. ING), klant bedieningsconcepten (ING, NN), fusies (ING / Postbank) en de afbouw van een organisatie (Aagus interfinance). Eindigend als manager heb ik de overstap gemaakt naar Nationale Nederlanden waar ik vanuit de directie Schade Zakelijk verantwoordelijk was voor de afdelingen product management en business change management. Als opdrachtgever aan businesszijde ben ik verantwoordelijk geweest voor een totale business transformatie. SAP als nieuw pakket, nieuwe verzekeringsproducten, processen en een andere cultuur. Dit allemaal ten tijden van de beursgang van NN, waar ik op dit onderdeel ook aan mee heb geholpen.

Medio 2014 heb ik de overstap gemaakt naar NN international om verschillende opdrachten te doen. Zo heb ik een tijd vorm mogen geven aan de doelen van NN in Brussel en de internationale schade strategie voor NN uitgewerkt samen met KPMG Londen.

Mijn vorige functie was bij Reaal verzekeringen. Binnen de BU ‘schade en inkomen’ was ik eindverantwoordelijk voor het inkomensdeel. Als directeur AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekeringen) heb ik dit bedrijf 4 jaar mogen leiden. We hebben o.a. de omzetkrimp omgebogen naar groei en de NPS met meer dan 30 punten laten stijgen.  Ook hier heb ik als opdrachtgever een totale business transformatie mogen leiden: van alles nog op papier naar digitaal en online. Nadat Nationale Nederlanden, Reaal had gekocht en al mijn mensen over zijn gegaan naar NN, heb ik het licht uitgedaan bij Reaal AOV en ben verderop gegaan.

Eind 2021 ben ik als partner gestart bij iQibt. Een mooie combi van mijn achtergrond in consulting als ook in de lijnverantwoordelijkheden. iQibt is een bedrijf dat goed past bij mijn eigen normen en waarden en de zorg voor mensen.

Profiel:

  • Gericht op en betrokken bij mensen
  • Klantgericht
  • General management, bedrijfskundige, business development
  • >15 jaar ervaring in de financiële sector, consulting en lijn
  • Change manager en business transformaties
  • Data gedreven werken, agile (business en IT ) aanpak
  • Verbinder en bruggenbouwer
  • Conceptueel, analytisch
  • Wendbaar maar altijd werkend vanuit visie en strategie
  • Samen concrete resultaten behalen