"Succesvol zijn: begin met het einde voor ogen" Sales & Marketing Directeur

“Succesvol zijn: begin met het einde voor ogen”

”Begin met het einde voor ogen” is één van de zeven eigenschappen van effectief leiderschap, volgens Stephen Covey, en voor mij persoonlijk is het de meest waardevolle. Succesvol zijn in sales betekent voor mij een opdrachtgever echt helpen. Niet alleen op korte termijn, maar vooral op lange termijn. Om dit te bereiken, moet je weten waar een opdrachtgever naartoe wil, wat er in de markt gebeurt en wat er in ons geval bij SAP gebeurt. De gave om altijd te denken in kansen en mogelijkheden is één van mijn sterke eigenschappen.

Na mijn studie Bedrijfskundige Informatiekunde ben ik 25 jaar geleden gestart in de IT, als programmeur. Ik vond dat eigenlijk maar niets, maar achteraf gezien ben ik daar dankbaar voor. Ik heb echt in de klei gestaan en weet dan ook hoe het dagelijkse leven van een consultant eruitziet. In 1994 kreeg ik de kans om de overstap te maken naar sales en die heb ik met twee handen aangegrepen. Ik heb de afgelopen jaren bij zowel grote, als kleinere bedrijven gewerkt. De liefde voor het vak, de interesse die ik heb voor wat er in de wereld om mij heen gebeurt, heeft mij gemaakt en gevormd tot de Sales Manager die ik nu ben: iemand die oprecht en eerlijk is, kan luisteren en een echte relatiemanager is.

Sinds 2004 ben ik werkzaam in het SAP-werkveld en dat bevalt mij goed. Vooral omdat SAP een IT-platform is dat steeds verder opschuift naar de Business. Om opdrachtgevers goed te kunnen begrijpen wordt echte businesskennis steeds belangrijker en dat is voor iemand met een brede interesse erg prettig.

De sfeer, de gedrevenheid en de keuze die iQibt heeft gemaakt om de beste te willen zijn in een aantal domeinen van het SAP-werkveld zorgen ervoor dat ik blij ben bij iQibt werkzaam te zijn.