"Architect met gedetailleerd inzicht"

“Architect met gedetailleerd inzicht”

Ik heb meer dan 13 jaar ervaring in SAP, waarvan 9 jaar met SAP Business Objects BW/BI. De rollen die ik vervuld heb, lopen uiteen van developer tot technical team lead.

Ik probeer het beste in mezelf naar boven te halen en ben op zoek naar voortdurende verbetering, zowel voor de klant als ook op persoonlijk vlak. Als meetpunt gebruik ik het aantal SAP-certificeringen dat ik behaald heb. Dat zijn er nu 9 en ik ga er zeker meer halen.

Ik ben altijd op zoek naar de simpelste oplossing in een vaak complexe omgeving. Vraagstukken die me daarbij bezig houden zijn van technische aard, zoals: Hoe kan de performance verbeterd worden? Worden de juiste tools ingezet? Wat is de simpelste oplossing? Welke architectuur geeft de beste speelruimte?

Maar ook van realisatie aard, zoals: Hoeveel werk vergt de oplossing? Staat alles volledig gedocumenteerd? Welke opvolgende stappen moeten er genomen worden binnen het plan? Hoe vertaal ik de klantwens het beste? Hoe communiceer ik dit terug? Welk bedrijfsproces begeleidt de implementatie het beste? Werkt de oplossing ook over een x aantal jaar? Past de oplossing binnen het kader van alle andere bedrijfsprocessen?

En ten slotte ook van persoonlijke aard binnen het team, zoals: Hoe kan er effectiever gewerkt worden? Hoe stuur ik de persoon het beste aan? Hoe functioneert het team voor het beste resultaat? Wat zegt een ander teamlid of expert over het vraagstuk?

Maar bovenal: Hoe vormen al deze vragen een geheel voor de juiste te kiezen route?

Profiel

  • Wiskundige met MBA achtergrond en 14 jaar SAP-ervaring
  • Expert in: SAP BPC & SAP BI
  • Ervaring met: BW, BI4, HANA, EPM, ECC, Portal, CRM, SRM, SolMan en meer
  • Activiteiten: plannen, blueprint, analyseren, ontwerpen, implementeren, inrichten, adviseren, trainen, testen
  • Rollen: functioneel consultant, technisch consultant, trainer, teamleider
  • Gecertificeerd: 9 SAP certificaten
  • Eigenschappen: Brede interesse, enthousiast, leergierig, stressbestendig, analytisch, resultaatgericht
  • Domeinen: Products, Resources, Chemicals, Logistiek, Retail, Olie en Gas, Ruimtevaart en Leisure
  • Klanten: AkzoNobel, Alliander, ASML, Bruna, Efteling, European Space Agency, GrandVision, Heineken Hogeschool van Amsterdam, Jardin, PetroBras B.V., Q8, SAP, Saudi Aramco, Stahl, Vitens