Voormalig Directeur Reaal AOV, Pim Hafkenscheid, start als directielid bij consultancy bedrijf iQibt

Wendy Greve Marketing Communicatie Manager

Per 1 oktober treedt Pim Hafkenscheid toe binnen de directie van iQibt, die bestaat uit André den Braber, Chester de Bruijne, Leonieke Stayen en Richard Legierse. Met de versterking van Pim kan iQibt zich nog beter richten op onder andere operationele en strategische zaken zoals bijvoorbeeld business development.

De komst van Hafkenscheid is volgens Richard Legierse een positieve en logische ontwikkeling. “Afgelopen jaren is iQibt niet alleen gegroeid maar is de focus ook gaan verschuiven van detachering naar fixed price projecten. Dit zijn hele mooie ontwikkelingen die alleen wel meer tijd kosten van de partners met een delivery verantwoordelijkheid. Versterking van het directieteam was daarom meer dan wenselijk. Pim ken ik van een project bij Reaal en de samenwerking met Pim heb ik daar als erg goed ervaren. Een kop koffie en even bijpraten heeft erin geresulteerd dat Pim per 1 oktober bij ons als Partner is gestart”, vertelt Richard Legierse, medeoprichter van iQibt.

Carrière

Pim Hafkenscheid startte zijn carrière bij KPMG (later ‘Atos/KPMG’) consulting. Daar voerde hij verschillende adviesopdrachten uit bij diverse banken en verzekeraars.

In 2010 maakte hij de overstap naar Nationale Nederlanden, als leidinggevende van de afdeling product management & business change en directielid binnen Schade Zakelijk. Hafkenscheid was onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen en live-brengen van nieuwe verzekeringsproducten. Na een periode gewerkt te hebben voor het Nederlandse bedrijf, is hij overgestapt naar het internationale deel van NN om daar verschillende internationale projecten uit te voeren.

In 2015 startte hij bij Reaal. Hafkenscheid was hier verantwoordelijk voor het bedrijfsonderdeel ‘Reaal Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen’ (AOV). Samen met zijn team wist Hafkenscheid de NPS (klanttevredenheid) met 30 punten te laten stijgen en zorgde hij middels een digitale transformatie ervoor dat Reaal AOV werd verkozen tot beste digitale AOV verzekeraar. In 2020 werd Reaal verkocht aan NN, wat hem deed besluiten Reaal te verlaten. Hafkenscheid: “De samenvoeging van mijn bedrijfsonderdeel met dat van NN (Movir) heb ik afgemaakt en toen de teams op 1 januari 2021 daadwerkelijk werden samengevoegd, heb ik tevreden ‘het licht uitgedaan’ bij Reaal AOV.”

Sabbatical
Mede de COVID-situatie deed Hafkenscheid besluiten om een jaar lang even helemaal niets te doen. “De interessante maar intensieve integratie periode bij Reaal en ook Corona zorgde ervoor dat ik heb ik gezegd: ‘Ik neem een jaar helemaal vrij.’ Even geen werk en thuisonderwijs met de kinderen tegelijk, maar écht tijd voor mijn jonge gezin.”

Die periode van 12 maanden werd echter iets verkort. “Afgelopen zomer sprak ik Richard Legierse voor het eerst over de toekomstplannen van iQibt. Richard ken ik nog uit mijn tijd bij Reaal en zodoende kende ik iQibt ook al als organisatie. De gesprekken met hem en de andere partners én de onderlinge klik heeft mij doen besluiten om mijn sabbatical vroegtijdig te beëindigen en dit nieuwe avontuur te starten. Een kans als deze binnen zo’n mooie organisatie komt immers niet iedere dag voorbij…”, aldus Hafkenscheid.