Provincie Noord-Brabant brengt SAP-beheerwerkzaamheden onder bij iQibt en Sabaas.

De Meern, 29 juni 2020. Per 1 juli 2020 is iQibt eindverantwoordelijk voor de SAP-beheerwerkzaamheden bij de provincie Noord-Brabant. iQibt treedt hierin op als service integrator, waarbij Sabaas de rol vervult als onderaannemer voor SAP Basis beheer- en infrastructuur dienstverlening.

Al eerder optimaliseerde iQibt het subsidiesysteem en andere financiële processen bij de provincie Noord-Brabant, waardoor iQibt geen onbekende is van de provincie. Eelke Blonk, Programma Manager bij de provincie Noord-Brabant vertelt: “De overdracht naar iQibt was de enige logische stap die ik op korte termijn met vertrouwen durfde te zetten. Het contract met huidige beheerder liep af en de relatie met iQibt is altijd goed geweest.”

“We waren uiteraard heel blij met de vraag vanuit de provincie of we het technisch applicatiebeheer wilden overnemen. Met onze partner Sabaas hebben we snel geschakeld en binnen een paar dagen lag er een voorstel op tafel. Dat we nu tekenen, getuigt van een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen.”, aldus Richard Legierse, Partner bij iQibt.

Vooruitstrevend

De provincie Noord-Brabant is een groot SAP-gebruiker en wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende provincies op het gebied van digitalisering en innovatie. De provincie gebruikt onder andere SAP voor haar subsidieproces, vaste activa, HR-processen, inkoop, rapportage, workflow, treasury and riskmanagement. Overige SAP-oplossingen waarmee de provincie Noord-Brabant overheid-specifieke uitdagingen oplost, hebben betrekking op het BTW-compensatiefonds, de BBV-richtlijnen en de vennootschapsbelastingplicht voor overheidslichamen. 

Partners

Voor de komende negen maanden vervult iQibt de rol als service integrator over het gehele applicatielandschap en is daarmee verantwoordelijk voor de onderlinge samenwerking tussen de verschillende dienstverleners, waaronder Sabaas.

René van Es, Partner bij Sabaas, licht toe: “Wij zien het als blijk van vertrouwen dat wij samen met iQibt, de provincie Noord-Brabant mogen bedienen met een dynamische en schaalbare beheeromgeving. Het wordt een periode waarin we met een betrokken en persoonlijke aanpak het SAP-landschap van de provincie Noord-Brabant stabiel en optimaal laten opereren.”