iQibt breidt dienstverlening uit met SAP VAR-status

SAP Consultancy partij iQibt mag per september officieel optreden als VAR-partner (Value Added Reseller) voor het aanbieden van SAP Software en SAP Cloud Services. Hiermee positioneert de IT-dienstverlener zich als full services consultancy partner.

iQibt behoort met 50 SAP-experts in huis tot één van de grootste SAP-specialisten in Nederland die zich richt op de overheid en financiële sector. André den Braber, Partner en Algemeen Directeur bij iQibt, vertelt: “iQibt focust zich bewust op SAP IT-consultancy binnen specifieke branches om zo voor klanten de expertise partner te zijn. Het SAP VAR-partnerschap onderstreept nog eens extra onze kwaliteiten, doordat er strenge eisen aan deze status zijn verbonden.”

Dat kwaliteit bij iQibt voorop staat, werd eerder dit jaar bewezen doordat de IT-dienstverlener zich certificeerde voor twee ISO-normeringen; ISO 9001 en ISO27001. Met deze keurmerken waarborgt ze  kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging van haar dienstverlening.

Marktvraag

Een van de redenen waarom het VAR-partnerschap voor iQibt een belangrijke mijlpaal is, is omdat zij nu nog beter de vraag vanuit de markt kan beantwoorden. Den Braber licht toe: “Vanuit onze klantenkring kregen wij steeds vaker de vraag of het mogelijk was om ook de licenties te verzorgen. Deze VAR-status draagt bij aan onze ambitie om klanten een complete service te bieden. Van strategisch advies, implementatie, training, beheer tot en met het verzorgen van de benodigde licenties.”.

Intensievere samenwerking

“iQibt is al jaren een gewaardeerde service- en expertisepartner van SAP met een sterke focus op de (semi)overheid, verzekeringsbranche en financiële sector”, zegt Rinse Tamsma, managing director van SAP Nederland. “Als officiële VAR-partner fungeert iQibt nu ook als leverancier van SAP-licenties en wordt het een echte one-stop-shop.”

Den Braber vervolgt: “Naast de strategische keuze om het aanbod van onze services verder uit te breiden, is het VAR-partnerschap van essentieel belang voor onze relatie met SAP. Samen met SAP willen intensiever samenwerken aan de ontwikkeling van SAP Cloud Services business. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk sneller en beter anticiperen op de vragen vanuit de markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *