Coralie Huijgen over haar start als SAP-consultant bij iQibt: ‘Ik dacht dat SAP een oubollig systeem was’

Van een studie farmaceutische wetenschappen aan de VU naar SAP-consultant bij iQibt. Coralie Huijgen heeft een diverse loopbaancarrière achter de rug maar doet nu wat ze écht leuk vindt. “Functioneel gezien zet ik SAP-programmatuur neer bij klanten. Dit doe ik zowel voor het softwarebeheer als in een project. De diversiteit daarin is heel fijn.”

Tijdens een stage ziet Coralie in dat de farmaceutische wetenschappen niets voor haar is. “Mijn dagen zagen er allemaal hetzelfde uit. Ik stond in het lab en daarna zat ik achter de computer. Ondanks dat het interessant was, maakte het me niet gelukkig.” Ze besluit een andere richting op te gaan en kiest voor de IT-recruitment. “Om er daar vervolgens ook weer achter te komen dat het niets voor mij is.”

Als financieel adviseur belandt ze in 2017 bij de ING. “Uit dit werk haalde ik veel voldoening. Er waren doorgroeimogelijkheden en daardoor heb ik verschillende rollen mogen uitvoeren zoals private banking.” Door een reorganisatie stopt Coralie bij de ING en onderzoekt ze wat ze écht leuk vindt.

Omscholingstraject

Data-analyse lijkt haar wel wat. Ze besluit zich daarin te verdiepen en volgt een omscholingstraject bij Make IT Work. “Daar was een werkgeversmarkt waarbij iQibt ook aangesloten was. Wat zij doen, maakte me enthousiast. Ik besloot met hen in zee te gaan.” Toch heeft Coralie daar goed over nagedacht. “In eerste instantie wilde ik me niet bezighouden met SAP. Voorheen werd dit namelijk als oubollige en saaie software neergezet. Dit is nu compleet anders!”

Door open minded in het avontuur te stappen, heeft Coralie tot op de dag van vandaag geen spijt. “Wat mij over de streep trok om voor iQibt te kiezen, was de manier waarop zij nieuwe mensen opleiden. Ik vond het fijn dat ik gelijk met een senior op pad kon om te leren van het proces. Afkijken en nadoen is iets wat voor mij werkt. Daardoor had ik het werk binnen no-time onder de knie. En een oubollig systeem? Dat is het zeker niet!”

Uitdaging en afwisseling

Als junior SAP-consultant is Coralie sinds februari 2022 aan het werk bij iQibt. “Functioneel gezien zet ik SAP-programmatuur neer bij klanten. Zo mocht ik al werken voor de provincie Flevoland en het Financieel Diensten Centrum van de overheid. Momenteel ben ik werkzaam bij de provincie Utrecht. Hierbij bekijken we het systeem en ga je samen met de klant na of er wensen of verbeterpunten zijn. Het stukje maatwerk voor de klant vind ik hierbij heel leuk. Samen zorg je voor het beste eindresultaat.”

Coralie doet nu wat ze het allerleukste vindt. “Daar ben ik blij mee. Ook geeft iQibt me de ruimte om te ontdekken waar ik de meeste uitdaging uit haal. Zo ben ik aan het onderzoeken of ik het softwarebeheer of de projecten interessanter vind. Hierin ben ik zelf ook kritisch.” Dit kan allemaal dankzij de fijne werkomgeving die iQibt aanbiedt. “Iedereen is behulpzaam en staat voor je klaar als je vragen hebt.”