Achmea zet belangrijke stap met Pega

Afgelopen week is een belangrijke stap gezet in de rationalisatiedoelstellingen van Achmea. Achmea nam een (in Pega gerealiseerde) applicatie  succesvol in productie. Achmea kan vanaf nu een groot aantal archieven efficiënter overzetten van Global360 naar OpenText (de documentarchivering als doelarchitectuur).

Steeds meer automatisering

Om de (eind)gebruikers te faciliteren bij het werkproces, koos Achmea voor het Pega platform. Pega biedt hierbij een workflow management oplossing en is generiek van aard, waardoor in de toekomst steeds meer werkprocessen ondersteund kunnen worden. Tijdens de schadeafhandelingsprocessen kunnen gebruikers binnen Achmea nu (label onafhankelijk) documenten verwerken, toevoegen, raadplegen of verwijderen uit OpenText.

Besparing

Naast tijdsbesparing, kunnen door de nieuwe applicatie een aantal andere applicaties worden uitgefaseerd, wat uiteindelijk een ook besparing oplevert voor de Achmea group.
Vanuit de rol van business- en systemarchitect werkten Erwin Horselenberg en Jesse van den Bemt vanuit iQibt hieraan mee.
De eerste belangrijke stap is nu gezet en vanaf de komende periode zullen nog meerdere archiefmigraties volgen.