Senior SAP-consultant Christine Keijzer: ‘iQibt is voor mij een fijne kennisbank’

Al vanaf het prille begin zit senior SAP-consultant Christine Keijzer in het team van iQibt. Vanuit daar werkt ze bij Nationale Nederlanden. Hier houdt ze zich bezig met allerlei zaken rondom SAP. “Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik de stap naar iQibt heb gezet die zich specialiseert in de submodule SAP CD.”

In de begin jaren ziet Christine het niche bedrijf flink veranderen. “Er werd veel opgezet om het in kannen en kruiken te gieten. Als je het vergelijkt met toen, zie je een groot verschil. iQibt is nu een professioneel bedrijf.” Al die tijd focust ze zich op het SAP CD stuk. Dit is een submodule van de SAP for Insurance Industry Solution, ook wel bekend onder de afkorting FS-CD. Met deze module kunnen binnenkomende (verzekerings)premiebetalingen en uitgaande betalingen afgehandeld worden.

Samenbouwen aan oplossingen

Naast SAP CD focust Christine zich ook op SAP FI. “Vanuit Nationale Nederlanden ben ik bij allebei de processen betrokken. Het leuke aan dit werk is dat je te maken hebt met mensen voor wie je bouwt of met wie je samenbouwt.” Hierbij hebben Christine en haar collega’s te maken met een groot proces. “Wij analyseren hetgeen wat de klanten gebruiken en kijken hoe we dit slimmer kunnen aanpassen. Dit kan op veel verschillende manieren.”

Van handwerk tot een geautomatiseerde oplossing. Daar werkt Christine altijd naar toe. “Het is heel fijn dat je samen met een klant tot een oplossing kan komen waardoor het werken sneller en gemakkelijker gaat.”  

De vrijheid en de mogelijkheid voor kennisontwikkeling bevalt Christine enorm. “Bij Nationale Nederlanden kun je er zelf voor kiezen om je bezig te houden met nieuwe technieken. Ook al klinkt het heel saai dat ik er al zo lang werk, dat is het zeker niet!”

Veilige thuishaven

Binnen iQibt is er ruimte voor kennisdeling. Op die manier hoor je van anderen hoe ze projecten hebben ervaren en wat ze ervan hebben geleerd. Volgens Christine is dit erg belangrijk. “Het is fijn om met je collega’s te kunnen sparren en op die manier samen te werken. Ze bieden een veilige thuishaven dankzij de kennisbank binnen iQibt.” Wel hoopt ze, samen met haar collega’s, dat er nog meer ruimte komt voor kennisdeling. “Kennissessies met SAP-CD seniors zijn belangrijk en dit willen we weer gaan opstarten.”

Toekomstplannen

Al een lange tijd wilde Christine zich bezighouden met S4/HANA Migratie binnen Nationale Nederlanden. Sinds kort kan dit en daar is ze erg blij mee. “Momenteel zijn we druk bezig om alles voor te bereiden. Het vereist veel kennis maar dat is juist zo leuk. Aan het einde van het jaar hopen we hiermee klaar te zijn.”

Nu dit toekomstplan gerealiseerd is, hoopt ze in de toekomst nog meer projecten samen met collega’s van iQibt te mogen draaien. “Als de gelegenheid zich daarvoor uiteraard voordoet. In 2018 heb ik bijvoorbeeld meegedaan aan een ASR-project en dit vond ik erg interessant. Dus, genoeg plannen voor in de toekomst!”