SAP-consultant Ineke Schorning: ‘Flexibel programmeren is een rode draad in mijn leven’

Een echte senior SAP-consultant kun je Ineke Schorning wel noemen. Al vanaf het begin is zij namelijk werkzaam binnen iQibt. Alle veranderingen binnen het bedrijf heeft ze meegemaakt en momenteel werkt ze voor pensioenuitvoeringsorganisatie APG waarin ze zich in de advies hoek bevindt. “Het lijkt me leuk om in de toekomst een project binnen de verzekeringsmarkt te starten met collega’s van iQibt.”

Het is 1 mei 2010 als iQibt start om IT-oplossingen aan te bieden waarbij processen zo slim en optimaal mogelijk worden ingericht. De oprichters van iQibt komen – net als Ineke – van Capgemini. Zo kennen zij elkaar dan ook. “Daar hield ik me onder andere bezig met implementatietrajecten.”

Veranderingen door de jaren heen

Het bedrijf heeft ze flink zien veranderen. “In het begin waren we als detacheringsbedrijf een kleine familie. Na een paar jaar groeiden we aan de public kant en bleef de verzekeringskant hetzelfde.” Omdat het bedrijf bleef groeien, kwamen er meer junior SAP-consultants in dienst. “Ik voelde me een tijdje minder betrokken omdat iQibt groter werd. Daardoor merkte ik hoe belangrijk verbinding is.”

En met die verbinding blijft ze bezig. “Ik vind het leuk om op de hoogte te zijn en te weten waar mensen tegenaanlopen of mee bezig zijn. Hoe meer je weet wat er speelt, hoe meer binding je krijgt. Daarom is het fijn dat we regelmatig iQ-sessies hebben waarin je elkaar bijpraat.”

Programmeren als rode draad

De functie binnen iQibt is voor Ineke altijd wel hetzelfde gebleven. “Als SAP-consultant heb ik me jarenlang beziggehouden met de verzekeringsmarkt. Momenteel zit ik bij pensioenuitvoeringsorganisatie APG. Daar kijken we hoe we processen kunnen verbeteren, hoe het makkelijker gemaakt kan worden voor medewerkers en welke functionaliteiten er zijn.”

In de advies hoek binnen APG heeft Ineke het erg naar haar zin. Maar eigenlijk vindt ze alles leuk. “De technische analyse spreekt mij enorm aan. Dit vond ik binnen Capgemini al leuk. Het is interessant om te kijken hoe je iets kunt programmeren dat je vervolgens weer kunt hergebruiken bij een nieuw project. Die manier van denken, is altijd een rode draad in mijn leven geweest.” Momenteel voert ze dit uit binnen de zeven fondsen van APG. “Zo leer je flexibel programmeren.”

Uit het werk haalt Ineke veel voldoening. “Vroeger wilde ik altijd na een paar maanden alweer een nieuw project. Nu kan ik jarenlang aan een project werken en vind ik het fijn om klanten te helpen. APG is daarin een mooie uitdaging.”

Toekomst binnen iQibt

Om zichzelf verder te ontwikkelen, lijkt het Ineke interessant om in de toekomst nog een project te doen binnen de verzekeringsmarkt. “En dan zou ik dit graag met collega’s van iQibt willen doen. Op die manier kun je werken aan de verbinding en dit vind ik belangrijk. Ik zou daar de aankomende jaren ook nog wel iets voor willen betekenen zodat het uitdragen van onze cultuur aansluit. Dit zal iQibt weer een stapje verder brengen.”