SAP-consultant Fenna Hartman: ‘Je bent nooit te oud om te leren!’

Plezier uit je werk halen, dit vindt Fenna Hartman enorm belangrijk. Daarom besluit ze in 2022 te stoppen bij de Rabobank waar ze jarenlang heeft gewerkt. Ze kende al wat iQibt collega’s en besloot op gesprek te komen. “Ik weet niet of ik zomaar bij een willekeurig ander bedrijf zou solliciteren. iQibt sprak mij enorm aan door de positiviteit en enthousiaste collega’s.”

Bij de Rabobank bevond Fenna zich jarenlang in de technische hoek. “Ik vind het heerlijk om te puzzelen en uiteindelijk tot de juiste oplossing te komen.” Ondanks dat ze het werk erg leuk vond, miste ze een bepaalde sfeer. “Tijdens mijn periode bij de Rabobank had ik weleens contact met iQibt collega’s zoals Ton Bevers en Daniëlle Rooijakkers. Anderhalf jaar geleden maakte Daniëlle de overstap naar iQibt.”

Via WhatsApp hielden Fenna en Daniëlle regelmatig contact. “Vorig jaar spraken we af om te wandelen en vertelde ze enthousiast over iQibt. Zodoende ben ik gaan nadenken. Want wilde ik tot mijn pensioen mijn huidige werk blijven doen?” Van het een kwam het ander en niet lang daarna had Fenna een gesprek bij iQibt.

Kennis en enthousiasme als doorslag

Als SAP-consultant heeft Fenna sinds vorig jaar oktober haar draai binnen iQibt gevonden. “Dit bedrijf is zo anders dan een groot bedrijf zoals de Rabobank. Er is hier veel mogelijk en de manier hoe ze over het werk spreken, is heel fijn. Ze hebben écht veel kennis.” Het was voor Fenna dan ook geen lastige keuze om de overstap naar iQibt te maken. “De doorslag was de gezellige sfeer en de enthousiaste collega’s. Maar ook dat ze, op mijn leeftijd, mij de kans gaven om me verder te ontwikkelen.”

Functioneel beheer

Momenteel houdt Fenna zich bezig met het functioneel beheer. “Hier zijn voor iQibt nog veel groeimogelijkheden waar ik dus aan mee mag werken! Het werk komt erop neer dat we het beheer doen van de SAP-systemen van de klant.” Zodra het systeem opgeleverd is, moet het namelijk ook beheerd worden. “Dagelijks monitoren we de systemen, lossen we problemen op en werken we mee aan nieuwe ontwikkelingen.”

Met haar technische achtergrond, zit ze in deze functie op haar plek. “Het is fijn om technische kennis te hebben zodat ik er gemakkelijk over mee kan praten. Ik kijk ernaar uit om in het functioneel beheer klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen.”

Bereid om te helpen

Naast dat Fenna veel kennis heeft, zijn sommige dingen nog wel nieuw voor haar. “Gelukkig is iedereen binnen iQibt bereid om elkaar te helpen. Dit komt denk ik omdat er zo’n goede sfeer hangt.” Daarnaast zijn de korte lijntjes en de platte organisatie ook een groot voordeel. “Er is een bepaalde verbondenheid tussen ons allemaal. Vooral tijdens de uitjes zie je dit terug en dat is heel mooi om te zien.”

Nooit te oud om te leren

De afgelopen maanden zijn er al verschillende uitdagingen op haar pad gekomen. “Zo zat ik bij een project in Amsterdam wat helemaal nieuw voor mij was. Daarin heb ik uiteindelijk mijn weg gevonden door met collega’s te sparren. Dit is heel fijn geweest omdat ik daardoor het gevoel heb gekregen dat ze mij vertrouwen en ik écht iemand van iQibt ben.”

In de toekomst wil Fenna zich nog meer richten op het functioneel beheer. “En het zou fantastisch zijn als we straks het beheer voor nog meer klanten kunnen doen. Daar zal ik in de toekomst zeker veel voldoening uit gaan halen.” En wat er ook op haar pad zal komen, een uitdaging gaat Fenna nooit uit de weg. “Je bent nooit te oud om te leren of om te switchen van baan. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je doet wat je leuk vindt en dit is mij gelukt!”