Sander Hildebrand: ‘De mensen maken hier het verschil’

Van een studie bedrijfseconomie tot Segmentlead en Principal Consultant binnen iQibt. Sander Hildebrand heeft al een mooie carrière achter de rug en voelt zich op zijn plek binnen iQibt. Als bezige bij en manusje-van-alles gaat hij geen uitdaging uit de weg en streeft hij iedere dag naar het beste resultaat. “Het is fijn dat iQibt mij de ruimte geeft om mezelf en het bedrijf verder te ontwikkelen.”

Na een studie bedrijfseconomie zou Sander de financiële wereld ontdekken. Toch koos hij voor een ander pad. “Ik heb altijd al een affiniteit met IT gehad waardoor ik als Unit4 Consultant ben begonnen. Destijds zat ik bij een wat kleiner bedrijf en had ik de ambitie om naar een grotere organisatie te gaan. Dit zou complexere vraagstukken en moeilijke uitdagingen betekenen waarbij ik de klant voor een lange tijd kon helpen.”

Van wereldwijd naar landelijk

Zogezegd, zo gedaan en Sander werkte sindsdien jarenlang bij CMG, een wereldwijde ICT-leverancier. “Hier heb ik ruim tien jaar gewerkt en werkte ik ook weleens samen met Richard Legierse die toen bij Capgemini nog werkzaam was.” Sander hoorde dat hij met een aantal mensen ‘iQibt’ wilden opzetten en dat vond hij erg interessant. “De manier hoe die mensen samenwerkten en hoe de enthousiaste energie en veelzijdige kennis samenkwam, vond ik mooi om te zien.”

In de eerste periode van iQibt was Sander niet betrokken. “Ze waren hun bedrijf aan het opstarten en deden het rustig aan. Tot we na een aantal maanden met elkaar in contact kwamen.” Van het een kwam het ander en Sander besloot 12,5 jaar geleden de overstap naar iQibt te maken. “Vanaf dat moment heb ik iQibt zien groeien en daar ben ik trots op.”

Segmentlead en Principal Consultant

12,5 jaar geleden kwam Sander als senior consultant binnen. “In het begin draaide ik mee met projecten en ontwikkelden we een mooie klantenbase in de publieke markt. Ik ben een energieke man en vond het dus erg leuk om nieuwe dingen op te zetten. Maar ook het oplossen van problemen en vraagstukken vond ik interessant.” Na een tijdje kwam de rol ‘Segmentlead en Principal Consultant’ vrij en dat leek Sander wel wat.

In deze rol heeft Sander eigenlijk drie verschillende taken. “Ik heb een interne rol (Segment lead) binnen iQibt waarbij ik mensen mag enthousiasmeren en kennis mag delen. Ook heb ik een externe rol (Principal Consultant) en ga ik met de salesmannen Rob van de Burgt en Frank van Grevenstein mee naar klanten om ze te ondersteunen met inhoudelijke vraagstukken. Tot slot zit ik ook nog bij drie verschillende klanten met mooie en uitdagende opdrachten.

Ondanks dat het van belang is om goed te schakelen tussen de drie rollen, is dit wel wat Sander het allerliefste doet. “Soms is het wel pittig maar het lukt altijd prima. Die diversiteit en afwisseling vind ik namelijk heel erg leuk. En als ik ergens niet uitkom, kan ik mijn collega’s bij iQibt altijd om hulp vragen. We hebben namelijk een enorme kennisbank waarbij er altijd wel iemand is die wil en kan helpen.”

Mensen maken het verschil

De mensen binnen iQibt maken volgens Sander dan ook het verschil. “Naast dat er hier zoveel mensen rondlopen die overal wel iets vanaf weten, werkt iedereen hier ook op een prettige manier samen. Ik heb 12,5 jaar geleden bewust de keuze gemaakt om van een grote wereldwijde speler naar een niche speler over te stappen en daar ben ik nog steeds blij mee.”

Sander hoopt samen met iQibt de komende jaren te mogen groeien en nog verder te ontwikkelen. “Net zoals SAP staat iQibt ook niet stil. Ik ben trots op waar we nu staan en wat voor waarde we toevoegen bij onze klanten. Ik kijk daarom ook uit naar de toekomst!”

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of wil jij ook het verschil maken en meewerken in een leuk team met mooie klanten en opdrachten? Mail dan naar info@iqibt.nl