Salesmanager Frank van Grevenstein: ‘Binnen iQibt ervaar ik werkgeluk’

Een IT-er in hart en nieren kun je Frank van Grevenstein zeker noemen. Al jarenlang houdt hij zich bezig in de wereld van SAP. Eerst een lange tijd bij Capgemini tot hij daar stopt voor een nieuwe uitdaging: werken bij iQibt. “Ik twijfelde geen moment omdat ik wist met wie ik samen zou gaan werken.”

Bij Capgemini start Frank in (2005) als young professional. Daar maakte hij mooie stappen om zichzelf te ontwikkelen. “Capgemini heeft veel voor mij gedaan in mijn opvoeding als SAP-professional. Na een aantal jaar ontstonden er echter toch wat scheurtjes. Capgemini was in die periode ook haar SAP insurance tak, waar ik onderdeel van was, aan het afbouwen.” Vanaf het eerste moment dat de iQibt trein ging rijden, was Frank erg enthousiast. Hij besloot de stap naar iQibt te maken.

Deze overstap was volgens Frank niet bijzonder spannend. “Ik was nog jong, had zo’n drieënhalf jaar hands-on SAP-ervaring en ik had een goed gevoel over iQibt. Daarbij kende ik zowel de vier partners als alle collega’s die betrokken waren. Dit zorgde voor vertrouwen. En de voornaamste reden waarom ik destijds bij iQibt begon, waren ook de mensen.”

Van consultant naar salesmanager

In de eerste jaren is Frank binnen iQibt aan het werk als functioneel consultant. “Daarna ben ik gaan programmeren en heb ik me ook beziggehouden met business analyse. Dit vond ik ontzettend leuk maar omdat ik me graag verder ontwikkel, zocht ik een nieuwe uitdaging.” Hierdoor werkte hij een aantal jaar als projectmanager. “In het begin was dit erg lastig. Er gebeurde dingen waar ik geen grip op kreeg. Toch bleef ik volhouden omdat ik het graag wilde kunnen.”

Ondanks dat hij na een tijdje de projecten redelijk onder de knie had, was deze functie niet voor Frank weggelegd. “Als projectleider kwam ik erachter hoe belangrijk offertes zijn: een plan dat klopt is veel beter beheersbaar. Logisch… Maar toch is een goede offerte niet per se makkelijk te maken. Hierdoor kreeg ik steeds meer interesse naar de saleskant.” Tijdens een halfjaar gesprek, vroeg Chester de Bruijne aan Frank of hij als salesmanager aan de slag wilde. “Ik twijfelde geen moment. Dit leek mij wel wat!”

Je vertegenwoordigt een bedrijf

Ook al had Frank in het begin weinig saleservaring, mocht hij het toch uitproberen. “Het was heel fijn om in een ervaren team te belanden. Uiteraard was het een spannende stap maar als ik naar de afgelopen vier jaar kijk, zie ik dat ik enorm ben gegroeid.” Het belangrijkste wat hij heeft geleerd, is goed in de rol van vertegenwoordiger zitten. “Anders haal je het gespreksevenwicht uit balans.”

In zijn rol als salesmanager, is geen dag hetzelfde. “In rustigere periodes heb ik veel gesprekken met collega’s en klanten. Daarin vraag ik of alles nog goed loopt, waar ze mee bezig zijn en hoe ze de aankomende maanden voor zich zien. In drukke periodes zijn we continu bezig met de saleswerkzaamheden. Het opstellen van offertes, het beoordelen van de klantvraag, calculatie, presentaties, plan van aanpak, toekomstvisie gesprekken en onderhandelingen met de klant, bid en risk review, et-cetera.” Deze diversiteit in werkzaamheden is volgens Frank een groot pluspunt. “Ik vind het leuk om met collega’s te brainstormen. Ik kom namelijk vanuit de inhoud waardoor het fijn is om te blijven begrijpen wat wij doen.”

Werkgeluk binnen iQibt

Frank zit al vanaf het begin bij iQibt en ervaart al die tijd werkgeluk. “Voor mij heeft het werken hier altijd geklopt. Het bedrijf is al die jaren ook loyaal naar mij toe geweest als er bijvoorbeeld iets gebeurde in mijn persoonlijke situatie. Het is een sociaal bedrijf en je krijgt ruimte om dingen op te lossen.” Daarbij heeft Frank het gevoel dat hij kan geven en nemen binnen iQibt. “Je werkt om te leven en ook omdat je het leuk vindt. Ik kan bijvoorbeeld best wel even moeten broeden op een uitdaging en dan zomaar thuis op de bank opeens het antwoord hebben. Dan pakken we de laptop er gewoon nog eventjes bij. ”

De aankomende jaren ziet Frank zichzelf als salesmanager werken. “Het werk is continu uitdagend en steeds is de situatie en dat wat je als persoon moet inzetten net weer even anders. Daarnaast is iQibt steeds aan het ontwikkelen en zullen er voldoende mooie en nieuwe ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Ik kijk ernaar uit!”