iQibt behaalt opnieuw de ISO14001 certificering!

Als iQibt zijn we de afgelopen tijd druk bezig geweest met het behalen van de ISO14001 certificering. Deze certificering is een belangrijke stap voor ons bedrijf om te laten zien dat we ons inzetten voor het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het was dan ook goed nieuws toen we te horen kregen dat we het opnieuw hebben behaald!

Zonnepanelen en energielabel A++++

Een van de stappen die we hebben genomen om aan de ISO14001 eisen te voldoen, was het plaatsen van zonnepanelen op ons dak. De zonnepanelen hebben dit jaar ontzettend veel opgeleverd. Niet alleen hebben we hiermee bijgedragen aan een beter en schoner milieu, maar het is ook nog eens fijn voor de portemonnee.

Het totale verbruik van dit jaar is 19.613 kWh. Het verbruik van onze laadpalen is 14.593,03 kWh. Dit betekent dat we 5.019,97 kWh hebben verbruikt in het kantoorpand. De teruglevering van zonne-energie – na verrekening kantoorverbruik – is 12.984 kWh. Kortom, we hebben meer dan het dubbele aan energie extra terug geleverd dan dat we verbruikt hebben in het pand. Een mooi resultaat waar we trots op kunnen zijn!

Dit was niet het enige goede nieuws. We hebben ons pand namelijk opnieuw laten keuren voor een energielabel en hebben het energielabel A++++ gekregen. Dit betekent dat ons pand bijna energieneutraal is en dat we daarmee ook bijdragen aan een beter milieu.

Trots op het resultaat

Chester de Bruijne, partner bij iQibt: “Het behalen van de ISO14001 certificering is een belangrijke mijlpaal voor iQibt. We zijn trots op ons milieubewustzijn en zullen blijven zoeken naar manieren om onze ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen. We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven omdat duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand kunnen gaan.”

Bij iQibt doen we niet aan stilstaan. Daarom zullen we ons de aankomende maanden en jaren blijven ontwikkelen als het gaat om milieu en duurzaamheid!