Daniëlle Rooijakkers: ‘Samen bouwen we aan iQibt’

Jarenlang werkte SAP Certified Application Associate Daniëlle Rooijakkers als SAP-basis consultant bij de Rabobank. Tot ze in gesprek kwam met Ton Bevers die daar namens iQibt werkzaam was. Hij enthousiasmeerde haar waardoor ze besloot om toch eens bij iQibt langs te komen. “Het is een fijn bedrijf dat op de persoon is gericht en dat werkt voor mij heel goed.”

De start van haar carrière

We gaan ver terug de tijd in als Daniëlle als consultant begint in de ICT bij TAS Consulting Partner. “Ik vond het erg leuk om in de consultancy te werken. Ik kreeg een auto van de zaak, werd direct gedetacheerd, kreeg daarmee een inkijkje bij verschillende bedrijven en leerde veel nieuwe dingen.” Toch besloot ze om na een aantal jaar voor een vaste werkplek te kiezen bij een werkgever. “Zo kwam ik bij de Rabobank terecht waar ik twintig jaar heb gewerkt.”

Daniëlle had het naar haar zin bij de Rabobank. “Ik was daar SAP-basis consultant en daarnaast is de Rabobank best vooruitstrevend in nieuwe ICT-technologie & SAP ontwikkelingen. Hierdoor was er steeds weer iets om me in te verdiepen. De voertaal was Engels en met de intrede van India/Cognisant, deed ik ook een klein beetje internationale ervaring op.”

Vanuit iQibt kwam Ton Bevers bij de Rabobank langs. “Hij deed een project met ons en het was erg leuk om met hem samen te werken. Ton is namelijk goed in organiseren en mensen bij elkaar brengen. Daardoor haalde hij de hele afdeling bij elkaar om mensen te enthousiasmeren voor het toen nieuwe DevOps-werken, SAP Solman-day.”

Van de Rabobank naar iQibt

Omdat Daniëlle nauw contact had met Ton, vroeg hij of ze een keer een presentatie bij iQibt wilde geven. “De presentatie ging over Business Process Monitoring en toen zag ik dit bedrijf voor het allereerst.” De fijne sfeer zorgde ervoor dat het bij Daniëlle toch wel ging kriebelen om een keer op gesprek te gaan. “Er volgden twee gesprekken en ik voelde direct de klik maar er kwam ook uit dat ik wel af en toe te maken zou kunnen krijgen met reistijden en dat wilde ik in eerste instantie niet omdat dit lastig viel te combineren met mijn jonge kinderen.”

iQibt ging dus niet lukken. Althans, dat dacht ze, want die gedachte was zo’n enorme teleurstelling. “Zo kwam ik erachter dat dit was wat ik juist wél wilde en ben ik er gewoon voor gegaan. Ik mocht 28 uur werken waardoor ik werk en privé goed kon combineren.” Inmiddels is de reistijd geen enkel probleem meer voor Daniëlle. “De kinderen zijn groter en als het nodig is, kan ik ook hybride werken.”

Samen bouwen aan iQibt

De mensen die bij iQibt werkzaam zijn, spreken Daniëlle heel erg aan. “Ik werk graag samen met mensen die ook enthousiast zijn en dat is hier zeker het geval. Ik werk met allemaal gelijk gestemden en dat werkt erg prettig. Ook is dit bedrijf op de persoon gericht en bouw je samen aan iQibt.” Momenteel zit ze als SAP Certified Application Associate goed op haar plek. “Ik hou me bezig met SAP Ariba en SAP-basis beheer.”

En het allerleukste aan haar werk? “Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken, op te lossen of te verbeteren. Denk aan het beheer van certificaten of inkoopprocessen. Ik vind het ook leuk om klanten tevreden te maken, daar haal ik voldoening uit. Daarnaast is de combinatie tussen fijne en gemotiveerde collega’s, uitdagend werk en tijd voor mijn gezin ook prettig.”

De komende jaren zit Daniëlle nog wel op haar plek maar binnenkort komt er een nieuwe en leuke uitdaging voor haar aan. “Ik ga drie dagen bij een nieuwe Ariba klant werken en de overige uurtjes besteed ik aan ons beheer stuk. Ik vind het leuk dat ik daarvoor ben uitgekozen en mijn kennis mag delen.”

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of wil jij ook het verschil maken en meewerken in een leuk team met mooie klanten en opdrachten? Mail dan naar info@iqibt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *