Contract & Partnership Pieter Gijselhart: ‘Binnen iQibt heeft iedereen dezelfde soort mindset’

Als Contract & Partnership Manager doet Pieter Gijselhart van alles binnen iQibt. Een aantal jaar geleden maakte hij een uitstapje omdat hij nieuwe kansen zag. Samen met Xander Rijken zetten ze namelijk het bedrijf INNOV8ION op. Sinds 1 januari 2023 houdt Pieter zich weer bezig met de in- en excasso systemen voor verzekeringen en is hij werkzaam binnen het management van iQibt. “Deze mix vind ik erg fijn en leerzaam.”

Na zijn studie startte Pieter in 2011 bij Capgemini. “Daar was mijn eerste project om een in- en excasso systeem neer te zetten voor SAP CD bij a.s.r. verzekeringen. Daar wilde ik me dus ook graag verder in ontwikkelen.” Bij Capgemini lag daar op dat moment niet de focus en bij iQibt wel. Daarom besloot Pieter een gesprek aan te gaan met Chester de Bruijne. “Vooral het inhoudelijke stuk binnen iQibt sprak mij destijds enorm aan waardoor ik de overstap maakte.”

Kansen aangrijpen

Een aantal jaar lang doet Pieter wat hij het allerleukste vindt: zich bezighouden met de in en excasso processen. “Toch wilde ik me inhoudelijk verder ontwikkelen en had ik een passie voor ondernemen. De gezonde spanning die daar namelijk bij komt kijken, vind ik leuk.” In goed overleg met Richard en Chester besloot hij om met oud iQibt-medewerker Xander Rijken INNOV8ION op te richten.

Het bedrijf INNOV8ION is geen dochterbedrijf maar een losstaand bedrijf naast iQibt. “INNOV8ION ontwikkelt een cloud strategie die aansluit op innovatieve wensen.” Op 1 januari 2023 besloot Pieter weer terug te keren naar iQibt. “Mijn rol – waarin ik me onder andere bezighield met financiën en verzekeringen – heeft Iemke Kooijman overgenomen en dit gaat ontzettend goed.”

Het delen van informatie

Al die jaren hield Pieter zich bezig met de in en excasso systemen voor klanten en dit doet hij per 1 januari ook weer voor iQibt. “Het is heel fijn dat je bij een partij werkt waarbij je wordt erkend om je kwaliteiten. Doordat wij als iQibt goed zijn in dit werk, kunnen we elkaar helpen als er vragen zijn waardoor we de klant verder kunnen brengen.”

Het delen van informatie is volgens Pieter belangrijk maar daarnaast vindt hij het ook fijn dat hij met zijn collega’s inhoudelijk over dezelfde dingen kan praten. “Er is altijd wel iemand die eenzelfde soort situatie heeft meegemaakt. Dit delen we met elkaar en dat werkt prettig. Daarnaast zijn de collega’s bewust van het type organisatie waar binnen ze werken. Hierdoor heeft iedereen dezelfde soort mindset.” Ondanks dat iQibt een klein bedrijf is, heerst er daardoor een fijne en nuchtere sfeer. “Iedereen zet zijn schouders altijd onder het werk.”

Een fijne mix van werkzaamheden

Naast de in- en excasso systemen zit Pieter ook in het managementteam van iQibt. “Deze mix vind ik ontzettend leuk en zie ik mezelf de aankomende jaren zeker nog doen. Daarbij houd ik me sinds kort ook bezig met social return. Hierin kijken we hoe we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen betrekken in het werkproces.”