Balans? Bij iQibt.

Je zou het misschien niet direct verwachten; de gelijkenis tussen een dier en consultancy. Toch hebben paarden in veel opzichten raakvlakken met ons werk.

Vertrouwen

Op de eerste plaats ‘scant’ een paard zijn omgeving en diegene die de omgeving betreedt. Een paard hoort geen woorden maar reageert op jouw lichaamstaal. Als een paard je eenmaal vertrouwt, willen ze voor je werken en kun je ze van alles leren. In mijn werk als partner en consultant bij iQibt is het belangrijk dat ook ik, mijn omgeving goed kan scannen zodat ik zie wat er niet wordt uitgesproken. En zoals mijn paarden en ik een vertrouwensband opbouwen, gebeurt dat ook met onze collega’s en klanten.

Leonieke_Stayen-iQibt

Kuddedier

Een paard is een kuddedier. Ze wijzen elkaar de weg bij het vluchten, ze helpen de zieken en leven dan ook graag bij elkaar. Dat geldt voor ons als mensen ook. Het liefst willen wij in een omgeving werken, waar je met leuke collega’s werkt, waar je elkaar de wegwijst en elkaar helpt als het even moeilijker is. Zo’n omgeving creëren wij bij iQibt. Collega’s die altijd voor je klaarstaan en waar je zo nu en dan ook gezellig iets mee kunt drinken.

Focus

Wanneer je paardrijdt, heb je een duidelijke focus en uithoudingsvermogen nodig. Ook balans is belangrijk. Van zowel jezelf als van het paard. Soms moet je wat bijsturen om elkaar weer te begrijpen. Ook dat gebeurt tijdens het werk. We hebben allemaal een bepaalde focus, een doel voor ogen en dat bereiken we door de juiste balans te vinden. Zowel op de werkvloer als privé. En soms is bijsturen wat nodig om weer op de juiste koers te raken.

Even wat anders…

Elke hobby helpt om je gedachten even te verzetten. Door paardrijden, neem ik indirect de tijd om na te denken over vraagstukken of zet ik juist de knop om en denk ik even helemaal nergens over na. Juist dat kan leiden tot andere inzichten en om voor jezelf de juiste werk/privé balans te houden.

Dat vind ik persoonlijk en wij overigens allemaal bij iQibt, erg belangrijk.
Af en toe even wat anders dan werk, zodat je het juiste evenwicht bewaakt tussen jou als persoon en professional. Om die reden komen we ook geregeld bij elkaar om even niet te werken. Of om juist inspiratie op te doen en om van elkaar te leren. Ons volgende grote event is ons 10-jarig jubileum. Ik heb er nu al zin in!

Achter de schermen?

Meer weten over werken bij iQibt? Neem dan hier een kijkje achter de schermen of kom gerust een keer sfeer proeven bij ons op kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *