Arnold Koeling: Van marketing- en communicatieprofessional naar SAP-consultant

Na vijftien jaar waagde Arnold Koeling een sprong in het diepe. Het was namelijk tijd voor iets anders. Hij verruilde zijn vertrouwde terrein als marketing- en communicatieprofessional voor de wereld van data en business-analyse. Via een omscholingstraject kwam hij uiteindelijk bij iQibt terecht. “Ik werd gelijk neergezet bij een klant waardoor ik veel kon leren.”

Een sprong in het diepe

Het werken als marketing- en communicatieprofessional werd voor Arnold Koeling routinematig. “Ik merkte dat ik uitgeleerd was en daarom besloot ik om me heen te gaan kijken. Intern keek ik rond op andere afdelingen en ik zag dat ondere andere data mij erg aansprak.” Een lange voltijdopleiding om zichzelf om te scholen, zag Arnold niet zitten. “Tijdens de coronacrisis ben ik gaan nadenken over mijn toekomst; welke richting ik op wil en op welke manier ik dit zou realiseren. Hierin sprak het omscholen mij erg aan en zodoende kwam ik terecht bij het omscholingstraject van Make-IT Work.” 

De omscholing zelf duurde vijf maanden. “Dit vond ik overbrugbaar. De omscholing tot data en business analist sprak mij daarin het meeste aan.” Op de werkgeversmarkt stond iQibt en zo leerde Arnold het bedrijf kennen. “Ik ging daar zonder verwachtingen heen maar achteraf was ik erg positief. Vergeleken met de grote system integrators, is iQibt met 55 consultants een kleinere organisatie. Maar hierdoor ben je juist hecht met elkaar. Ook maak je veel sneller een verschil binnen een organisatie.” Voor Arnold was de keuze daarom snel gemaakt. “Daarnaast is iQibt gespecialiseerd in finance en daar heb ik affiniteit mee.”

Diverse werkzaamheden

Sinds februari 2023 is Arnold werkzaam binnen iQibt als SAP-consultant. “Vanaf het begin ben ik eigenlijk direct bij het Financieel Diensten Centrum van de overheid (FDC) – een van onze klanten – geplaatst. Dit was zeker in het begin best intens, maar ook ontzettend leerzaam en leuk.” Momenteel breidt Arnold zijn kennis steeds verder uit. “De eerste periode kon ik al mijn vragen steeds aan iemand stellen en pakte ik losse opdrachten op bij de klant. Door daarnaast mee te kijken met de senior consultants en andere medewerkers, leer ik een heleboel.”

Doordat Arnold steeds meer leert, is geen dag hetzelfde. “Natuurlijk was het in het begin wel even wennen. Zeker omdat ik vanuit mijn positie als marketeer veel wist en nu als startende consultant alles nieuw was. Die handvatten miste ik af en toe wel maar doordat ik iedere keer met kleine delen binnen een project bezig kan zijn, bouw ik mijn kennis geleidelijk steeds meer uit. Dit maakt het werk voor mij ook zo afwisselend en uitdagend.” Daarbij is de dynamiek een groot pluspunt. “De ene keer zit ik namelijk op kantoor en de andere keer bij de klant.”

Zelfstandigheid verder uitbreiden

Voor de komende tijd heeft Arnold duidelijke doelen voor ogen. Hij streeft ernaar om nog zelfstandiger te worden in het oppakken van taken en IT Issues. “Op die manier kan ik als volwaardig lid meedraaien binnen het FDC-team en mijn kennis – vooral op het gebied van SAP – verder verdiepen.” Dit zal hij kunnen realiseren door de certificeringen, waar hij nu voor bezig is, te behalen. “Zo zal ik uiteindelijk écht deel zelfstandig kunnen opereren binnen het projectteam.”

Heb je vragen naar aanleiding van dit verhaal? Mail dan naar info@iqibt.nl  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *