Robin Nawijn: Van een bijbaan als leidinggevende in de supermarkt naar SAP-consultant

Een flinke carrièreswitch kun je het zeker noemen. Robin Nawijn stopt zijn bijbaan als leidinggevende bij een supermarkt en gaat niet veel later aan de slag bij iQibt. Daar gaat wel een opleiding bedrijfskunde en een master strategisch management aan vooraf. “Na mijn studie wist ik dat een Big Four bedrijf niets voor mij was. Maar wat dan wel?”

Tijdens zijn master stopt hij als leidinggevende bij een supermarkt en gaat hij aan de slag als onlinemarketeer bij het bedrijf van een vriend. “Na mijn master wilde ik fulltime aan de slag en ben ik in het consultancy vak gerold. Na twee keer niet op mijn plek te hebben gezeten, kwam ik via SAP-consultant Maxim Arnold Bik bij iQibt terecht. Ik ken hem van de studie.” Maar op dat moment had iQibt geen Junior Consultant vacature openstaan.

Na een paar maanden besluit Maxim het balletje over Robin opnieuw op te gooien. “Bij iQibt wisten ze nog wie ik was, dus ik mocht op gesprek komen. Met succes! Na een gevarieerde start van mijn loopbaan, begon ik vanaf 1 februari 2021 als SAP-consultant.”

Met zijn neus in de boter

Het gevoel van thuiskomen heeft Robin direct. “De collega’s vingen mij goed op, ik werd fijn op gang geholpen en er werd duidelijk gecommuniceerd hoe ik me kon verdiepen in de SAP-oplossingen en welke mogelijkheden daarin waren.” Robin houdt van structuur, planning en duidelijkheid en vindt dit terug bij iQibt. “De begeleiding was ontzettend fijn. Ik kreeg veel handvaten om voor mezelf een beter beeld te vormen.”

Robin mag zijn werkzaamheden gelijk in de praktijk uitvoeren. “Ik werd vrijwel direct parttime bij een klant neergezet. Zo kon ik SAP leren kennen en tegelijkertijd werd ik ingewerkt door senior collega’s.” Niet veel later valt hij met zijn neus in de boter. “Er werd gevraagd of ik mee wilde helpen aan het nieuwe financiële SAP-systeem voor Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). Deze kans liet ik zeker niet aan me voorbijgaan!”

In die periode leert hij veel. “Denk daarbij aan het voorbereiden van de functionele testen, het uitvoeren ervan, trainingen organiseren en geven, gebruikersacceptatietesten begeleiden en de nazorg van het project.” Dit lukt mede dankzij de collega’s van iQibt. “Ik heb toen veel van hen geleerd en doe dit nog steeds.”

Diversiteit en waardering

En wat het allerleukste is aan Robin zijn werk? “Dat is moeilijk te zeggen. Ik vind het heel fijn dat ik veel projecten mee mag draaien en iQibt dit met mij afstemt.” Robin heeft in zijn relatief korte tijd bij iQibt namelijk al voor twee grote klanten mogen werken. Voor het project RCN was hij actief binnen de financiële modules van SAP en werkte hij vaak samen met iQibt collega’s in het projectteam.

Robin tijdens zijn project bij RCN.

Sinds het opleveren van dit project werkt Robin al een tijdje bij pensioenuitvoeringsorganisatie APG. Ook hier werkt hij samen met iQibt collega’s, maar wel in een andere module dan in het vorige project. “Dit maakt het werk zo leuk en divers en tegelijkertijd leer je een hele andere kant van SAP kennen.”

Daarnaast heeft Robin het idee dat hij nog genoeg kan leren. “Binnen iQibt zijn er voldoende mogelijkheden die mij daarin kunnen ondersteunen. Ook geven ze voldoende ruimte om verantwoording te geven. Fouten maken mag als ik ze maar weer oplos natuurlijk”, lacht Robin.

Naast de diversiteit in de werkzaamheden en zijn collega’s is er nog een ander aspect wat Robin erg belangrijk vindt om te zien in een werkgever: waardering. “Ik hoef niet iedere dag de hemel ingeprezen te worden. Maar het gevoel dat je gewaardeerd wordt, is fijn om te hebben. En dat is iets wat ik sinds de eerste dag bij iQibt gevoeld heb.”